Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

28. srečanje krvodajalcev Slovenije

V soboto, 17. junija 2017 so se v Športno – rekreacijskem centru v Veržeju, tako kot že nekaj let zapored srečali in zbrali krvodajalci na 28. srečanju krvodajalcev Slovenije. Med slovenske krvodajalce so prišli tudi gostje iz sosednje države Hrvaške iz Čakovca. Srečanje je namenjeno obeležitvi Dneva slovenskih krvodajalcev ter Svetovnemu dnevu krvodajalstva.

Okrog 700 krvodajalcev so v uradnem delu pozdravili predsednica območnega združenja Rdečega križa Ljutomer Silva Duh, podžupan občine Veržej Andrej Sraka, direktor Zavoda za transfuzijsko medicino dr. Danijel Starman in gost dr. Kristjan Valkaj, ravnatelj občinskega društva Rdečega križa Čakovec. Slednji je pripeljal skupino

Slavnostni govornik 28. srečanja krvodajalcev Slovenije je bil predsednik Rdečega križa Slovenije dr. Dušan Keber, ki je govoril o krvodajalstvu na slovenskem in v tujini. Pohvalil je vse darovalce krvi, ki s svojo nesebičnostjo tako rešujejo življenja tistih, ki so krvi potrebni, se zahvalil organizatorjem, da že 28 let vztrajajo in pripravljajo vseslovensko srečanje krvodajalcev.

Na dogodku je bilo poskrbljeno za kulturni in družbeni del srečanja, kjer je vse udeležene zabaval ansambel Upanje.

Organizatorji 28. srečanja krvodajalcev Slovenije so bili Območno združenje Rdečega križa Ljutomer, krajevna organizacija Rdečega križa Veržej in občina Veržej. Posebna zahvala gre vsem članom KORK Veržej, njihovim družinskim članom, nastopajočim, Hotelu Diana in ostalim sodelujočim, ki so pomagali pri izvedbi srečanja.

Zahvaljujem se tudi vsem krvodajalkam in krvodajalcem, prostovoljkam in prostovoljcem, ki prispevate k reševanju življenj.

V mesecu oktobru bo KORK Veržej praznoval svojo 70-obletnico obstoja.                                                                                                       

                                                                                                          Predsednica KORK Veržej

                                                                                                                    Marija Legen


FOTOGALERIJA:

http://verzej.si/za-obcane/fotogalerija/




Oglejte si tudi