Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Uspešno končan tudi 2. družabno-rekreativno-izobraževalni teden v Veržeju, 9. – 13. 5. 2022

Drugi termin družabno-rekreativno-izobraževalnega tedna v Veržeju je že za nami. Udeležilo se ga je 47 članov. Poleg vsakodnevne jutranje telovadbe “1000 gibov”, pohodov po okolici, lončarske delavnice, kopanja v bližnjih Termah Banovci obisk skupine Ljutomer, obisk kasaškega muzeja v Ljutomeru, spoznavanja Prekmurja – Otok ljubezni, z ladjo po reki Muri so se člani lahko udeležili tudi delavnice dr. Grishina “Pomagajmo hrbtenici”. Prišli so iz različnih koncev Slovenije (Kranj – Prešernov gaj, Ljubljana – Tabor, Ljubljana – Dravlje, Domžale, Ajdovščina, Vipava in Divača). Posebej je treba izpostaviti skupino Ruše – Bezena, ki je v celoti prišla v Veržej in sicer 16 članov. Lani so se udeležili družabno-rekreativno-izobraževalnega tedna na Otočcu, zdaj še v Veržeju, prijavljeni pa so vsi tudi za Snovik in za Debeli rtič. Dobre volje in energije jim ne manjka.

V tem terminu sta s člani ves teden bili Brigita Grubič in Eva Jeza, mag. kineziologije, ki je kot strokovni kader vodila jutranjo telovadbo “1000 gibov”, dodatne vaje za moč in vaje Dihamo z naravo. Spotom jih je strokovno usmerjala v pravilno izvajanje posameznih vaj.

Družabno-rekreativno-izobraževalni teden  je del nacionalnega programa Slovenija v gibanju/Aktivno staranje, ki ga izvaja Športna Unija Slovenije in združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji.

Vir: Šola zdravja


Oglejte si tudi