Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Usposabljanje in delavnica za turistične vodnike

LAS Prlekija v sodelovanju s petimi partnerji na širšem območju Podravja, Slovenskih goric in Prlekije sodeluje pri projektu Incoming agencija, katerega namen je ustanovitev sprejemne turistične agencije Sončni vzhod. Projekt je nastal v želji po boljši turistični prepoznavnosti območja in potrebi po trženju turističnih storitev.

K sodelovanju vabimo vse, ki želijo podeliti in razkazati našo preprosto čudovito deželo tako domačim, kot tudi tujim gostom, vodnike odprtega duha, velikega nasmeha in širokega srca. Če se najdete v opisu in si želite sodelovanja z nami, vam v sklopu projekta incoming agencije nudimo usposabljanje za turistične vodnike za omenjeno območje. Program izobraževanja je pripravila Sonja Breznik, mag. turizma, ki ima v turizmu dolgoletne izkušnje.

Usposabljanje, ki bo potekalo preko spleta, je sestavljeno iz dveh sklopov. V prvem, vsebinskem sklopu, bodo slušateljem predstavljene naslednje vsebine: načini vodenja, psihologija za turistične vodnike, etični kodeksa vodnikov, reševanje problemov in morebitnih zapletov, nastopanje in obleka ter zakonodaja s področja turizma. Drugi sklop bo namenjen izdelavi seminarske naloge in predstavitvi seminarskih nalog. Predvidenih je 6 srečanj, po dve triurni srečanji na teden, s pričetkom 23. 1. 2023 ob 17.00.

Ob koncu usposabljanja bo za slušatelje na voljo tudi praktična izkušnja, kjer bodo na enodnevni strokovni ekskurziji po vseh partnerskih območjih lahko prikazali pridobljeno znanje. Za udeležbo na strokovni ekskurziji in pridobitev potrdila o usposabljanju je potrebno plačilo kotizacije v višini 30 EUR. Poleg nadgradnje obstoječega znanja in spoznavanja območja Štajerske je namen usposabljanja tudi sodelovanje vodnikov z agencijo Sončni vzhod, ki bo pričela z delovanjem v letu 2023.

V kolikor vas zanima dodatno izobraževanje in sodelovanje z novo turistično agencijo, vas vljudno vabimo k prijavi.

Za vse informacije in prijave nas lahko kontaktirate na telefon 02 585 1340 ali nam pišete na info@las-prlekija.com. Prijave zbiramo do 20.1.2023, število mest je omejeno.

Oglejte si tudi