Razpisni pogoji:
1. Ocenjuje se samo prleška tünka in meso iz zaseke.
2. Vsak prijavitelj lahko prijavi le en kos mesa z zaseko (v razmerju 70:30 ali 60:40).
3. Za certificirane proizvajalce se zahteva izdelava po recepturi, ki je določena v proizvodni specifikaciji »Prleška tünka« (dostopen pri objavitelju razpisa).
4. Na razpis se lahko prijavijo vsi proizvajalci prleške tünke in mesa iz zaseke, ne glede na to, ali so registrirani za prodajo izdelka ali ne. Na ocenjevanju lahko sodelujejo samo proizvajalci iz zaščitenega območja.
5. Dostava izdelka za ocenjevanje: v četrtek 26. september 2024, med 8.00 in 9.00 uro, v Zavodu Marianum Veržej, Puščenjakova ulica 1, 9241 Veržej.
6. Predhodna prijava je obvezna. Sprejemamo jih v Društvu za promocijo in zaščito prleških dobrot, Križevci pri Ljutomeru 11C, 9242 Križevci pri Ljutomeru ali na e-naslov francka.lebaric@siol.net oz. na telefonsko številko 031/703-626 (Frančka Lebarič). Ob prijavi posredujete osnovne kontaktne podatke (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon). Rok prijave je 25. september 2024.
7. Izdelke bo ocenila strokovna komisija na podlagi predpisov senzoričnega ocenjevanja za pridobitev označbe »Prleška tünka« v četrtek 26. septembra 2024, ob 9.15 uri.
8. Nagrade in priznanja prejmejo prvi trije najvišje ocenjeni izdelki, potrdila o sodelovanju pa vsi sodelujoči proizvajalci. Rezultati bodo predstavljeni v sklopu osrednje prireditve na Miholovem sejmu v Veržeju, v nedeljo, 29. septembra 2024, ob 12. uri.
9. Informacije: Frančka Lebarič, 031/703-626, e-naslov: francka.lebaric@siol.net.
Datum objave razpisa: 9. september 2024