Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Javni poziv za podajo pobude za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta (OPN) Občine Veržej

Občina Veržej na podlagi 11., 108. in 273. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/2017) 

 

 

o b v e š č a

 

 

da bo v času od 24. julija 2020 do 31. avgusta 2020 sprejemala pobude za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta Občine Veržej (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 5/2014, 21/2014).

 

Pobude je potrebno posredovati na obrazcu »Pobuda za spremembo namenske rabe prostora v postopku priprave sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Veržej«, ki je objavljen na spletni strani: http://www.verzej.si. Obrazec je možno dobiti tudi na sedežu Občine Veržej v času uradnih ur Občine Veržej.

 

V postopek obravnave sprememb in dopolnitev OPN bodo vključene v danem roku posredovane pobude s priloženim dokazilom o plačilu takse. 

 

Višina takse za posamezno pobudo, v skladu Odlokom o določitvi takse za obravnavo zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v Odloku o občinskem prostorskem načrtu Občine Veržej (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 29/2020) znaša: 

  • za spremembo osnovne namenske rabe prostora: 100 EUR,
  • za spremembo podrobnejše namenske rabe prostora: 80 EUR.

Za pobudo za spremembo v primarno rabo (gozdna, kmetijska, vodna) se taksa ne plača. 

 

Taksa se plača na račun Občine Veržej številka: SI56 0138 8010 0013 873. 

 

Plačilo takse je pogoj za obravnavo pobude, vendar pa ne zagotavlja spremembe namenske rabe prostora v OPN. 

 

V kolikor se vloga nanaša na več parcel, se za posamezno pobudo šteje pobuda, dana za spremembo namembnosti na enovitem zaokroženem območju v okviru ene enote urejanja prostora. 

Izpolnjene vloge na predpisanem obrazcu z zahtevanimi prilogami ter dokazilom o plačilu takse je potrebno poslati na naslov: Občina Veržej, Ulica bratstva in enotnosti 8, 9241 Veržej ali e-pošti: obcina.verzej@siol.net ali oddati na sedežu Občine Veržej, najpozneje do 31.8.2020. Pobude prejete po preteku navedenega roka ne bo mogoče obravnavati pri prvi spremembi in dopolnitvi OPN Občine Veržej.

Vse prejete pobude, ki smo jih na Občino Veržej že prejeli in evidentirali, čakajo na obravnavo za vključitev v postopek sprememb in dopolnitev, zato ni potrebno podajati nove pobude. Potrebno pa je preveriti ustreznost podanih pobud in jih po potrebi dopolniti.

 

                                                           Občina Veržej 

Oglejte si tudi