Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

V torek podpis pogodbe za izvedbo strateškega projekta – izgradnjo kanalizacijskega omrežja. Zbiramo predloge za prejemnike občinskih priznanj za leto 2021. Glasbene večere v Tržiškem muzeju zaključujemo z Brelovo glasbo in poezijo.

V torek podpis pogodbe za izvedbo del za operacijo odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Zgornje Save – Občina Tržič

Občina Tržič bo septembra letos začela z izvedbo strateškega projekta – izgradnjo kanalizacijskega omrežja v skupni dolžini 11.758,5 metra, od tega 10.707 metrov gravitacijske kanalizacije in 1.051,5 metra tlačnega kanala ter 10 črpališč.

Občini Tržič je uspelo za operacijo pridobiti več kot 2,9 milijona EUR evropskih in državnih sredstev. Operacijo delno sofinancira EU iz Kohezijskega sklada.

Podrobnosti bodo predstavljene ob podpisu pogodbe na novinarski konferenci, ki bo v torek, 24. avgusta 2021, ob 10. uri v Paviljonu NOB. Na novinarski konferenci bosta sodelovala Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, d.o.o. in mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Poziv k posredovanju predlogov za podelitev priznanj Občine Tržič za leto 2021

Tudi letos bo Občina Tržič ob občinskem prazniku v decembru 2021 podelila priznanja Občine Tržič. V skladu z Odlokom o priznanjih Občine Tržič (Uradni list RS, št. 19/15) so priznanja Občine Tržič: naziv častni občan Občine Tržič, plaketa Občine Tržič in diploma Občine Tržič.

Predloge za prejemnike priznanj Občine Tržič za leto 2021 zbiramo do 1. 10. 2021 na naslovu: Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, Trg svobode 18, 4290 Tržič, s pripisom “Predlog za podelitev priznanja Občine Tržič 2021 – ne odpiraj!” 

Ta petek še zadnji Glasbeni večer v Tržiškem muzeju v tej sezoni

V petek, 20. avgusta 2021, ob 20.30 bo na vrtu Tržiškega muzeja, v primeru slabega vremena pa v Kulturnem centru Tržič, še zadnji koncert v sklopu letošnjih Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju.

Festival, ki ga že sedmo leto zapored pripravljajo Tržiški muzej skupaj s programsko vodjo Romano Krajnčan in podporo Občine Tržič, bomo zaključili z Brelovo glasbo in poezijo v imenitnem prevodu in interpretaciji igralca, režiserja, šansonjerja in glasbenika Branka Završana ter vrhunskimi glasbeniki: Žiga Golob – kontrabas, Uroš Rakovec – kitara in  Krunoslav Levačić – bobni.

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi