Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

S prireditvami kličemo pomlad

Pomlad bodo na pustno nedeljo v Tržič prinesli kurenti s Ptuja, v veliko pomoč pa jim bodo maškare od blizu in daleč, ki se bodo sprehodile v pustni povorki. Marca pa obujamo staro tržiško šego "Vuč v vodo".
Pustna povorka bo v nedeljo, 11. februarja 2018, ob 14. uri krenila izpred Hipermarketa Mercator proti staremu mestnemu jedru. Tam se bodo skupinske in posamične maske predstavile obiskovalcem in komisiji, ki bo najboljše tudi nagradila z lepimi nagradami. Za zabavo bo skrbel DJ Johny. Po razglasitvi najlepših mask, pa bodo prizorišče zavzeli Lomski fantje in predstavili običaj "Lomski ploh ali Vomnsk poh". Vomnsk poh se vleče vedno takrat, kadar od božiča do pusta v vasi ni nobene ohceti. Ploh je velika smreka, ki jo fantje poiščejo in posekajo ter slovesno vlečejo skozi vas v posmeh vsem dekletom, ki se niso hotela poročiti. 

11. marec pa je dan, ko obujamo staro tržiško šego “Vuč u vodo”, ki nedvomno spada med najlepše in najtežje pričakovane dogodke v koledarskem letu. Na predvečer godu sv. Gregorja bomo po vodi spustili ‘gregorčke’ – hiške in druge predmete z dodanimi gorečimi svečami, s tem zaznamovali prihod pomladi in se spomnili tradicije obrtnikov, ki so na ta dan nehali delati ob luči. 

Podrobnosti o posameznih dogodkih si lahko ogledate na http://www.trzic.si/koledar-dogodkov.

Oglejte si tudi