Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
-2°C
PON.
11°C
0°C
Oceni objavo

Predavanje; Sobodajalstvo kot priložnost, zaslužek in svetovni trend

V naši občini je veliko hiš in stanovanj zasedenih le polovično ali je ostalo praznih, ko so otroci in vnuki šli po svoje. Danes so prazna stanovanja postala turistični potencial. Razvoj informacijske tehnologije, portali kot je Airbnb spreminjajo potovalne navade turistov in naša stanovanja ter hiše lahko z našo gostoljubnostjo ponudijo turistom drugačno, bolj pristno doživetje našega kraja in nam omogočijo dodatni zaslužek.

Občina Tržič vse zainteresirane vabi na predavanje, na katerem bomo z Urošem Budo govorili o tem kako sobo, stanovanje ali hišo vključiti v turistično ponudbo, na kaj moramo biti pozorni, kako izkoristiti informacijsko tehnologijo za uspešno poslovanje in trženje…


Uroš Buda se že vrsto let ukvarja s problematiko oddajanja stanovanj, sprva kot predsednik Sekcije sobodajalcev pri GZS, sedaj kot namestnik direktorja Zavoda Gostoljubnost slovenskih domov, ki aktivno deluje na področju trženja manjših turističnih ponudnikov nastanitev in na področju urejanja pogojev za njihovo poslovanje.


Teme predavanja:
1. javni razpis za spodbujanje sobodajalstva,
2. obveznosti pred prvo nastanitvijo turistov, 
3. prijava in odjava gostov, poročanje in druga »papirologija«,
4. opravljanje sobodajalstva prek AIRBNB,
5. zavarovanje, HACCAP in zajtrk pri sobodajalcu.

Vabljeni v torek, 13. junija, ob 18. uri, v dvorano Krajevne skupnosti Sebenje. 

Oglejte si tudi