Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

O tržiških izjemnih kolesarskih možnostih pišejo tudi v britanski gorskokolesarski reviji Mountain Biking UK

V eni najbolj priljubljeni britanski gorskokolesarski reviji Mountain Biking UK je bila objavljena reportaža, ki je predstavila sedem slovenskih destinacij. Poleg Krvavca, Ajdovščine, Posočja, Rogle, Kočevja in Maribora, tudi Tržič.

Kot smo na naših straneh že pisali, so septembra lani Slovenijo obiskali novinar James McKnight in fotografa Andy Lloyd ter Ben Winder iz omenjene britanske revije.  »Gostoljubnost je neverjetna, kot tudi gore, poti in sploh možnosti za razvoj gorskokolesarskega turizma, za razvoj pa bo potrebno tudi omiliti zakonodajo,« je povedal McKnight septembra v Sloveniji.


Četrti dan gostovanja v Sloveniji si je ekipa vzela čas za raziskovanja tržiških gorsko kolesarskih poti. Takole so vtise zapisali v svoj dnevnik: 
"Iz Tržiča se napotimo proti veličastnim goram v bližini – pred nami je velik dan. 15 minut ogrevalne hoje nam da približen občutek, kaj lahko pričakujemo – naravne proge, ki se vijejo med gromozanskimi drevesi v dolini pod strmimi gorami in ki prečkajo razvodnico. Naša vodiča, Andrej Remškar in Aljaž Anderle, sta uredila prostor,  kjer se lahko spočijemo pred zahtevnim vzponom. Na srečo vzpon, ki mu sledi, ni tako naporen. Privede nas do visoke točke, od koder lahko iz gorske koče zremo v globino doline. Večerji – slastni alpski hrani (siru in domačemu kruhu) – sledi najvznemirljivejši vzpon. Kolesarske poti po razvodnici gorskim kolesarjem predstavljajo to, kar so gromozanski valovi surferjem – sanjsko doživetje. Ta razgibana pot svobodnega duha vodi do vrhov gora in nazaj v nižine. Linije visokih borovcev tvorijo ravno črto in nas spominjajo na to, kako visoko smo. Zahtevnejši predeli se spustijo v gostejšo gozdno pokrajino, kjer si ne smemo privoščiti trenutka nepozornosti. Uro zatem se spustimo v mesto na pojedino s sladkimi prigrizki, kjer imamo tudi možnost ogleda večernih voženj z gorskimi kolesi v lokalnem “dirtparku”. Ta vožnja, večja od življenja, bo za vedno ostala v našem spominu."

Reportažo si lahko pogledate tukaj.




Oglejte si tudi