Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Eva Puhar na stopničkah druge tekme Evropskega mladinskega pokala v športnem plezanju

Ta vikend je v Graz-u potekala druga tekma Evropskega mladinskega pokala. Tudi tokrat so se tekmovalci pomerili v balvanih. Slovenska mladinska reprezentanca je nastopila v močni postavi. V vseh treh kategorijah je skupno nastopilo kar 20 tekmovalk in tekmovalcev.

V kategoriji A punce je najbolje zaključila Betka Debevec (PK Kamnik) na 9. mestu. Pri fantih pa Aljaž Resnik (PK Kamnik), ravno tako na 9. mestu.

V kategoriji B sta pri puncah nastopili tudi naši Eva Puhar in Hana Humerca. Za slednjo je bil to tudi prvi nastop v pokalu. V kvalifikacijah ji je eno mesto zmanjkalo za uvrstitev finale in je končala na 11. mestu. Eva je v odlični formi in si priplezala srebrne stopničke! Super rezultat! Pri fantih je najbolje plezal Timotej Romšak (PK Kamnik), ki si je priplezal 10. mesto.

V kategoriji mladincev je pri puncah nastopila samo Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak Maribor), katere plezanje je v finalu zadoščalo za 6. mesto. Pri fantih je najbolje plezal naš Luka Potočar, ki je v finalu zaključil na 6. mestu. Takoj za njim na 7. mesto se je uvrstil Žiga Zajc (PK Scena), ki je v finale šel z najboljšim izkupičkom iz kvalifikacij.

Čestitke vsem tekmovalcem!

Rezultati.

(foto: Slovenia junior climbing team)

Oglejte si tudi