Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Mini olimpijada

Gibanje v naravi nas napolni s svežim zrakom in svežo energijo, preko športnih iger se učimo. V Vrtcu Tržič smo se odločili, da bomo naš projekt »Pejmo ven!« ohranili. Preko športnih aktivnosti smo pričeli sodelovanje s Športno zvezo Tržič, tržiškimi športnimi društvi ter z Olimpijskim komitejem Slovenije, v načrtovani športni dejavnosti Mini olimpijada.
Vsi skupaj se zavedamo, da otroci potrebujejo veliko gibanja, da hrepenijo po dejavnostih, pri katerih aktivno sodelujejo in se učijo. V uvodu omenjena športna dejavnost Mini olimpijada otroke spodbudi predvsem k športni aktivnosti, hkrati pa jih uči upoštevanja pravil, medsebojnega spodbujanja in zdrave tekmovalnosti. Razveselili smo se pobude za sodelovanje s Športno zvezo Tržič, ki je organizirala celotno srečanje. Potekalo je v sredo, 16. 9. 2020, na športnem igrišču pred OŠ Križe. Sodelovale so najstarejše starostne skupine vrtčevskih otrok, starih od 4 do 6 let, iz enot Deteljica, Palček in Križe. 

Mini olimpijada je bila izvedena po protokolih, ki se uporabljajo na pravi olimpijadi za odrasle športnike. Izbranih šest otrok, iz šestih skupin, je držalo zastavo ter baklo. Poslušali smo himno in spoznali maskoto, lisjaka Foksija. Potekale so različne gibalne aktivnosti po šestih postajah. Od različnih poligonov, ki so vsebovali poskoke, tek okoli stožcev, čez ovire in pod ovire, počepe, hojo po vrvi, do skoka v daljino, teka in plesa. Pomembno sporočilo, ki smo se ga naučili, pa je, da smo vsi zmagovalci, ne glede na to, kateri po vrsti pridemo na cilj. 

Na koncu same športne prireditve so otroci prejeli priznanja za sodelovanje ter malo sladko nagrado. Bodimo aktivni in telovadimo v naravi, bodimo zdravi!

 

Tina Lasnik, enota Križe Vrtca Tržič

Oglejte si tudi