Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
18°C
2°C
Oceni objavo

Rekreativna kolesarska prireditev L'Etape by Tour de France tudi po cestah občine Tržič

3. in 4. septembra 2022 bo prestolnica Gorenjske, mesto Kranj, obarvana kolesarsko. Medtem ko bo sobotno popoldansko kolesarsko dogajanje brezplačno za vse generacije: od najmlajših na poganjalčkih do malo starejših in odraslih na vseh vrstah koles skoncentrirano na Slovenskem trgu in z organiziranim družinskim kolesarjenjem v okolici Kranja, pa bo nedeljsko v znamenju tekmovalne rekreativne karavane cestnih kolesarjev in kolesarjev na gravel kolesih.

Slednji se bodo preizkusili na krajši, 70 km ali daljši, 145 km dolgi in razgibani trasi s startom in ciljem v Kranju, potekata pa skozi še deset občin: Šenčur, Medvode, Vodice, Komenda, Cerklje na Gorenjskem, Kamnik, Preddvor, Radovljica, Naklo in Tržič. V času dirke bo veljal poseben prometni režim z zaporami cest, saj etapna preizkušnja Dirke po Franciji za rekreativne kolesarje ponuja nepozabno kolesarsko doživetje. Podobno, kot ga okusijo profesionalni kolesarji: vožnja po zaprtih cestah, potegovanje za rumeno majico, borba za osvojitev pikčaste in zelene majice na posebej označenih odsekih na trasi. Prvi gorski cilj bo na Šenturški gori, drugi pa na Jamniku, medtem ko se bo najmočneje pritiskalo na pedala na »šprint segmentu« v Tupaličah, malo pred Preddvorom.

Prireditve L'Etape so pod okriljem najprestižnejše kolesarske prireditve v svetu kolesarstva Tour de France in potekajo v 21 državah po celem svetu. Slovenija se tako zasluženo zarisuje na svetovni zemljevid tovrstnih prireditev, saj z izjemnimi kolesarji: Tadejem Pogačarjem, Primožem Rogličem in Matejem Mohoričem (slednji je tudi ambasador L'Etape Slovenia), kroji vrh svetovnega kolesarstva.

Prijava na nepozabno kolesarsko doživetje Dirke po Franciji za nedeljo, 4. 9., je  še mogoča do vključno 21. 8. 2022 na spletni strani: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/registration.

Vsi krajani lepo vabljeni na prireditev L'Etape Slovenia: če ne boste del sobotne ali nedeljske kolesarske karavane pa k spodbujanju kolesarjev ob progi.


Foto: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/blog

Oglejte si tudi