Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

POUČNO, NAGAJIVO, VESELO, ZABAVNO - OTROCI V KNJIŽNICI TRŽIČ

V Knjižnici dr. Toneta Pretnarja vsak četrtek ob 17. uri pripravljamo ure pravljic za naše najmlajše, ki se jih otroci in njihovi starši radi udeležijo.

Na njih pogosto gostimo različne goste, ki se otrokom na poučen, vesel in njim prilagojen način predstavijo. Seveda so na take dogodke vabljeni tudi njihovi starši ali stari starši, tako da se lahko o temi pogovarjajo tudi doma. Na koncu otroci kaj pobarvajo, narišejo ali izdelajo kakšen izdelek.

V letošnjem letu smo gostili dramske skupine osnovnih šol, dvakrat se nam je predstavilo gledališče Ku Kuc z otroškimi gledališkim igrami. Bičikleta nam je na igriv način predstavila pesmi Otona Župančiča, Mehurčke. Klarisa Jovanovič in Luka Ropret ter Glasbena šola Tržič so nam uprizorili glasbeno pravljico. Spoznali smo japonsko gledališče kamišibaj. Manca Ahačič iz Prostovoljnega gasilskega društva Bistrica je otrokom povedala, kdaj pokličemo številko 112 in kako pri tem ukrepamo. Ker je za zdravje pomembna fizična aktivnost, nam je Urška Križnar iz Športne zveze Tržič predstavila nekaj vaj, ki smo jih veselo potelovadili skupaj z starši. Simona Kiphut iz Zdravstvenega doma Tržič nas je poučila, kako ostanemo zdravi in rečemo prehladom ADIJO. Gostili smo tudi prijaznega kužka pudlja Tobija, nad katerim so bili otroci očarani, ob tem  nam je Bogdan Zdovc predstavil projekt Modri pes o preprečevanju pasjih ugrizov in kako ravnati z kužki. Pisateljica in slikarka Ljubica Werber nam je predstavila svojo slikanico Čarobni prahhh.

Na vseh dogodkih smo se zabavali in tudi kaj koristnega naučili.  Z urami pravljic se poslavljamo čez poletje in vas v našo družbo znova vabimo v jeseni. Obljubimo, da bomo otrokom pripravili zanimive dogodke.

Martina Klemenčič

Oglejte si tudi