Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
0°C
-10°C
JUTRI
4°C
-5°C

Vikend tržiških poti 2019: »Tržiška klasika« bi lahko postale dobre kolesarske poti

Dvodnevno gorsko kolesarsko druženje je v Tržič in pod karavanške vrhove privabilo nekaj več kot 90 raziskovalcev gorsko kolesarskih poti, poleg njih pa se je oba dneva na osrednjem prizorišču zabavalo lepo število otrok na pumptracku in MTB poligonu.

Po napovedih vremenoslovcev naj bi nas čakal muhast vikend, ki pa nam je v soboto namenil sonce, le večerni koncert energične skupine KiNG FOO je osvežil dež.

 

V soboto so potekale vodene ture v disciplinah enduro - Tržiška enduro klasika in Zmajeve tehnikalije ter v disciplini cross country po Tržiških planinah. Največ zanimanja med udeleženci je bilo za Tržiško enduro klasiko, ki je primerna tako za začetnike kot tudi za bolj izkušene enduraše. Adrenalinci pa niso skrivali navdušenja nad dvema potema, ki so jih prevozili v sklopu Zmajevih tehnikalij.

 

V nedeljo so bile poti sicer bolj spolzke od nočnega deževja, a nam je uspelo izpeljati tudi vodeno turo v sklopu novo odprte turno kolesarske poti Trans Karavanke, in sicer etapo od Jezerskega do Tržiča.

 

Brez velikih olepševanj lahko rečemo, da potencial tržiških poti, da bi postale klasika slovenske gorsko kolesarske scene je velik, prav tako se je izkazala lokalna skupnost pri organizaciji celotnega dogodka. Vsekakor vse čaka še marsikateri izziv, vendar z dobro ekipo in zagnanostjo bo “flow” po tržiških poteh bistveno lažji.

 

Z dogodkom smo sklenili t.i. Teden kolesarjenja v Karavankah, ki so ga organizirale gorenjske občine in PZS, in je bil del projekta »Alpe Adria regija doživetij«, ki se izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija 2014-2020 in je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Fotografije: Andras Oravecz

Povezave

www.trzic.si

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi