Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Razstava fotografij: GEOPESTROST PRED DOMAČIM PRAGOM

V preteklem letu smo 6. oktobra 2022 obeleževali 1. mednarodni dan geopestrosti. Za ta dogodek in v sklopu ob-kongresnih dogodkov 6. Slovenskega geološkega kongresa je bila v Rogaški Slatini pripravljena razstava fotografij z naslovom »Geopestrost pred domačim pragom«. Geološko strokovno in tudi širšo javnost smo povabili, da na natečaju sodelujejo s fotografijami posnetimi v Sloveniji, ki ponazarjajo geopestrost, torej pestrost in povezanost nežive narave, od mineralov, fosilov, kamnin, prsti in reliefnih oblik do vseh geoloških, geomorfoloških procesov in hidroloških pojavov.

Na natečaj je prispelo 37 fotografij, 9 avtorjev. Komisija je ocenila in izbrala 12 fotografij, ki so bile prvič predstavljene v paviljonu Tempel v Zdraviliškem parku v Rogaški Slatini, prvo gostovanje razstave pa bo na dnevih 49. MINFOS v Tržiču (13.-14. maj 2023). Poleg fotografij sta izdelana tudi dva panela, kjer je podana razlaga pojma geopestrosti in nov slovenski logotip obeležitve Mednarodnega dneva geopestrosti.

Odprtje razstave fotografij: Geopestrost pred domačim pragom Slovenskega geološkega društva bo v torek, 9. 5. 2023, ob 18. uri, v Galeriji Paviljon NOB. Razstava bo odprta za ogled od srede, 10. maja, do nedelje, 14. maja 2023.

Oglejte si tudi