Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

KATRINAS NA GLASBENIH VEČERIH V TRŽIŠKEM MUZEJU, DAN ZATEM VRHUNEC IN ZAKLJUČEK PRIREDITEV S FESTIVALOM PARADIŽ 2019

Pred nami sta še zadnja dva koncerta v sklopu letošnjih Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju.
Z veseljem napovedujemo koncert skupine Katrinas, ki bo v petek, 23. avgusta 2019, ob 20.30 na vrtu Tržiškega muzeja in Festival Paradiž, ki bo večer kasneje v starem mestnem jedru v Tržiču. Od 18.30 bo pestro ulično dogajanje, godalkanje s Slovenian Fiddle Gang in kuhno na prostem. Ob 20.30 pa bo veliki koncert Big Banda RTV Slovenija pod vodstvom Lojzeta Krajnčana in glasbenimi zvezdami Nuško Drašček, Romano Krajnčan in Ladom Bizovičarjem.

»Tudi letošnji cikel Glasbenih večerov v Tržiškem Muzeju je bil navdušujoč, glasbeniki odlični, publika pa zvesta in številna. Že na prvem koncertu v maju je Pollakov salon pokal po šivih, ko je bil gost legendarni ANDREJ ŠIFRER. Njegov izjemno širok glasbeni opus prepleten s poezijo ter njegove življenjske zgodbe so bile v tako intimnem ambientu posebno doživetje. V juniju so nas očarale gospodične, prav vse akademsko izobražene glasbenice, JAZZ LADIES, ki so s svojim simpatičnim nastopom pričarale popolno poletno noč. Vrhunec je bil prav gotovo koncert skupine THE POCKET ENSEMBLE z glasbenimi virtuozi kot so Boštjan Gombač, Lojze Krajnčan, Kristijan Krajnčan, Petra Vidmar in Robert Jukič, ki so z mnogimi inštrumenti s celega sveta navdušili z magično glasbo, gongi, etno ritmi in predvsem s srčno izvedbo,« pravi umetniška vodja Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju Romana Krajnčan. 

KATRINAS je glasbeni preplet ženskih zgodb, ki se odstirajo v Igri svetlobe, se vrtijo v Plesu življenja, in se prepuščajo njegovemu Valovanju. Hvaležne so za Drobne bisere vsakodnevnih čudežev, ki jih nizajo v čarobno ogrlico bivanja. Katrinas Letijo vse Do neba, in vidijo svoje poslanstvo v tem, da pošiljajo s svojo glasbo in prepevanjem Žarke za srce vsem tistim, ki želijo Sij-ati zase in za druge.

 

Vstopnice za koncert si lahko zagotovite v Tržiškem Muzeju (T: 04 53 15 500, E-pošta: trziski.muzej@guest.arnes.si) ter v TPIC Tržič (T: 04 5971536 ali GSM: 051 627 057).

FESTIVAL PARADIŽ V TRŽIČU 2019

 

V preteklosti je bil v tržiškem starem mestnem jedru kraj ob vodnih strugah menda  tako lep, da so ga poimenovali PARADIŽ … Ta kraj in celotno mestno jedro bomo avgusta oživili z glasbo, druženjem in  kulinaričnimi specialitetami.

 

Tretji festival Paradiž bo tudi letos vrhunec Glasbenih večerov v Tržiškem Muzeju, ki jih že četrto leto zapored pripravlja Tržiški Muzej skupaj z umetniško vodjo Romano Krajnčan in finančno podporo Občine Tržič.

 

Festival Paradiž bo potekal v soboto, 24. avgusta 2019 v starem mestnem jedru Tržiča – na plac.

 

Pripravili smo pestro festivalsko dogajanje.

 

Od 18.30 dalje:

 - pestro ulično dogajanje, KUHNA NA PROSTEM

-  GODALKANJE S  SLOVENIAN FIDDLE GANG

 

GODALKANJE - SLOVENIAN FIDDLE GANG sestavljajo glasbi predani mladeniči in mladenke, ki se kot za šalo sprehajajo po virtuoznem repertoarju ljudskih viž, klasične in improvizirane glasbe. Nastopajo širom po Evropi in odzivi na njihovo igranje so izjemni ter njihov glasbeni entuziazem nalezljiv.

 

Ob 20.30: tradicionalni veliki koncert z najboljšim slovenskim velikim orkestrom BIG BAND RTV SLOVENIJA pod vodstvom maestra Lojzeta Krajnčana

 

ter solisti:

 

NUŠKA DRAŠČEK, pevka z izjemnim glasom in bogatim repertoarjem,

domačinka ROMANA KRAJNČAN, ki je svoje prve nastope in aplavze doživela prav v rodnem Tržiču,

ter poseben gost mnogih talentov – LADO BIZOVIČAR, igralec, komik, žirant, televizijski voditelj in odličen pevec!

 

Obeta se obilo dobre glasbe in žlahtnega humorja.

Prisrčno vabljeni v vsakem vremenu.

 

Vstopnine v paradiž tudi letos ne bo!

 

 

Oglejte si tudi