Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Dogodki v Tržiču od 18. do 24. aprila

Pred nami je živahen teden. V sredo se bodo v dvorani Glasbene šole Tržič na javnem nastopu predstavili mladi glasbeniki. Sredin večer lahko preživite tudi v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja v družbi Gorana Vojnovića. Po druženju z avtorjem prvenca Čefurji, raus! vabljeni v večnamenski prostor knjižnice na predavanje z naslovom St. Petersburg. Po mestu in njegovi okolici se bomo sprehodili skupaj s Stanislavom Valjavcem in Silvestrom Novakom.

 

Občina Tržič v sodelovanju z Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske nadaljuje z raziskovanjem in zbiranjem starih hišnih imen. V četrtek bodo v Domu krajanov Jelendol – Dolina pregledali hišna imena v krajevni skupnosti Jelendol ter vaseh Čadovlje in Slap. V četrtek vabljeni tudi na kreativni podjetniški večer na temo kmetijstva. Gost večera bo Primož Krišelj, pionir in zagovornik permakulturnega in ekološkega načina kmetovanja.

 

Petkov večer lahko v okviru prvega glasbenega večera v Tržiškem muzeju preživite v družbi Darje Švajger in Jaka Puciharja. Predprodaja vstopnic poteka v Tržiškem muzeju in v TPIC Tržič. Zagotovite si lahko tudi že vstopnice za glasbene večere z Markom Hatlakom, Vox Arsano in Rudijem Bučarjem.

V soboto se lahko podate na planinski izlet na Kredarico, zvečer ob 20. uri vabljeni v Kulturni center Tržič na samostojni koncert Adija Smolarja, v nedeljo pa Lomski fantje in Mešani pevski zbor KUD Lom v domu krajanov v Lomu pod Storžičem pripravljajo koncert z naslovom S pesmijo po Sloveniji.

Ljubiteljice ročnih del iz Podljubelja in učenci Podružnične šole Podljubelj vabijo k ogledu razstave ročnih del. Umetnine si lahko ogledate v domu krajanov v Podljubelju v soboto in nedeljo. V Galeriji Atrij Občine Tržič si do 2. maja lahko ogledate razstavo učencev Osnovne šole Bistrica.

 

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi http://www.trzic.si/koledar-dogodkov/.

Oglejte si tudi