Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Varnejše križišče na državni cesti

Križišče na državni cesti bo varnejše, preglednejše in bolj pretočno. Izkušenim projektantom z razumnimi stroški za lastnika - državo, žal ni uspelo zagotoviti 35 m radija za krožišče, ki bi omogočal normalen in nujen promet tudi kamionom in vlačilcem.

Kljub temu, da smo se kar v veliki skupini pozitivnih ljudi močno trudili, da bi prišli do krožišča, globoko vkopanega v problematično hribino, ni šlo. Najbrž je bila največja ovira v državnem proračunu. Ker se je to križišče besedno urejalo že nekaj desetletij, pa razen previsoke nepregledne ograje proti Tržiču, nič uredilo, sem z napredkom po dolgih letih vseeno zadovoljen.
Še bolj pa z obljubo ministra, s katerim smo si to in ostale lokacije ogledali, da bodo drugje na državni cesti, krožišča. Naša prva želja je tisto pred banko v Bistrici, ki naj bi se, po dani besedi, začelo projektirati po zaključku te gradnje pod bazenom.
Zemljišča okrog trenutnega gradbišča niso bila nikoli problem, pravljice o lastništvu zadruge pa so spet ena čista izmišljotina, polna organiziranega negativnega prepira in zagona. Že hiter klik na Piso vam bo moje trditve potrdil.
Drži pa, da se s cestami trudimo in letošnji program izvedb bo kar pester. Križe, Potarje, Podljubelj, Čadovje, Kovor, Tunel......osnutek rondoja pred Sokolnico je končan, priključek Podljubelj je v reviziji. Žal zaradi denacionalizacije zastajajo Ravne Sever, ampak se ne damo. Vztrajnost, se na koncu vedno poplača z dejanji.

Oglejte si tudi