Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
1°C
-4°C
JUTRI
1°C
-7°C
Deli
3644

V Tržiču cenimo delo veteranskih organizacij, ki združujejo in povezujejo

Občina Tržič je že deseto leto zapored izvedla Javni razpis za sofinanciranje na področju delovanja veteranskih, častniških, obrambnih in drugih domoljubnih društev in združenj v letu 2018. Za delovanje teh društev je iz občinskega proračuna namenjenih dobrih 2.800 evrov.

»Rad bi poudaril, da takih razpisov ni v vseh slovenskih občinah, tam kjer so, pa jih imamo zato, ker cenimo  in spoštujemo delo veteranskih organizacij, zaradi njihove vloge v preteklosti in tudi zato, ker danes  združujejo in povezujejo. Javni podpis pogodb o financiranju vsako leto izkoristimo tudi za to, da se pogovorimo o prireditvah, ki jih skupaj organiziramo. V Tržiču so  borčevska organizacija, vojni veterani, društvo Sever in  slovenski častniki uspešen četverček, ki izpelje veliko število dobro obiskanih prireditev. Posebej se mi zdi pomembna enotnost in dobro sodelovanje veteranskih organizacij v Tržiču. Želim, da politika povezuje in združuje, taka je tudi moja vloga, ne pa da razdvaja in  deli,« je po podpisu pogodb povedal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

Namen razpisa je sofinanciranje redne dejavnosti in programov s področja veteranskih, častniških, obrambnih in drugih domoljubnih društev in združenj, ki niso zajeti v drugih razpisih Občine Tržič. Na javni razpis je prispelo pet vlog, ki so jih poslali Policijsko veteransko društvo Sever – Gorenjska, Združenje borcev za vrednote NOB Tržič, Občinsko združenje slovenskih častnikov Tržič, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Tržič in Združenje mobiliziranih Gorenjcev v redno nemško vojsko v času 1943-1945.  

Vsem petim vlogam je bilo ugodeno ter skladno z merili in kriteriji za vrednotenje prijav javnega razpisa skupno razdeljenih 2.804,88 evra. 

 

Poudarek pri ocenjevanju  je bil dan na vsebino ter količino programov (proslave, spominske slovesnosti, pohodi, srečanja, tekmovanja…), pri sofinanciranju redne dejavnosti pa so bili upoštevani: število članov, odstotek plačane članarine, višina članarine ter skrb za člane društev oz. združenj.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij