Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

Na 31. seji Občinskega sveta so se v četrtek, 20. oktobra zbrali svetnice in svetniki Občine Tržič.

Svetnice in svetniki so obravnavali 17 točk dnevnega reda. Med njimi izpostavljamo:

Znana in potrjena so imena prejemnikov priznanj Občine Tržič za leto 2022. Plaketo Občine Tržič bosta prejela Čebelarsko društvo Tržič, ki letos praznuje 75-letnico delovanja in Radio Gorenc, ki že 60 let skrbi za informiranje in zabavo na radijskih frekvencah. Diplomo Občine Tržič bodo prejeli Maja Tekavec, za uspešno sodelovanje na področjih informiranja občanov, vodenja prireditev in dela na lokalni radijski postaji, dolgoletni predsednik Športne zveze Tržič Boris Tomazin, za spodbujanje razvoja športa, Alojzij Markič, ki v KS Sebenje skrbi za skupno lokalno okolje in Župnijska Karitas Tržič – Bistrica, ki s svojimi prostovoljci opravi več tisoč ur letno pri pomoči ljudem v stiski.

V drugi obravnavi sta bila predlog Odloka o ustanovitvi Režijskega obrata Občine Tržič in predlog Odloka o proračunu Občine Tržič za leto 2023. Oba predloga sta bila potrjena.  

Občinski svet Občine Tržič je potrdil načrt upravljanja objekta Gorenjska plaža za leto 2023 z vključenim kadrovskim in finančnim načrtom ter letni plan plačevanja nadomestila. Prav tako je podal soglasje k cenam storitev  izvajanja gospodarske javne službe upravljanja z javno površino – kompleksom »Gorenjska plaža« za leto 2023, ki se ne spreminjajo v primerjavi z letošnjim letom.

Nadzorni odbor Občine Tržič je pripravil poročilo o opravljenem pregledu poslovanja občinske uprave Tržič po izbranih segmentih javnih naročil in svetovalnih storitev v letu 2019 in 2020 ter pregled poslovanja Tržiškega muzeja v letu 2020.

Občinski svet Občine Tržič se je strinjal z izvedbo začasnega ukrepa izklapljanja svetilk javne razsvetljave na posameznih trasah v občini Tržič v nočnem času od 23. ure zvečer do 5. ure zjutraj. S tem bi v času energetske krize privarčevali do 220.000 KWh letno. Po današnjih cenah električne energije znaša strošek porabe električne energije za javno razsvetljavo na letnem nivoju okoli 85.000 evrov.

V Pogojih za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za lokalne volitve 2022 pa je Občina določila rok za oddajo vlog do vključno 21. 10. 2022 do 13. ure.

 

31. sejo Občinskega sveta Občine Tržič si je možno ogledati tudi na povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=rsstJOr74Ms


Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi