Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

Za še večjo varnost pešcev in kolesarjev v občini poskrbljeno z zarisom pasu na vozišču. Zaključuje se fotografski natečaj Koščki raja s Tržiškega.
V sklopu javnega naročila se je izvedel zaris obojestranskega kolesarskega pasu in enostranskega pasu za pešce

Pas za pešce se je izvedel na odseku občinske kategorizirane ceste skozi naselje Loka v skupni dolžini 340 m ter na odseku občinske kategorizirane ceste od križišča Glavna cesta (Kovor – Zvirče) do križišča s cesto Cesta na Hudo ter na odseku občinske kategorizirane ceste Cesta na Hudo do stanovanjskega objekta Cesta na Brdo 20 v skupni dolžini 571 m.

Kolesarski pas se je izvedel na odseku občinske kategorizirane ceste Bistrica  - Kovor  in Kovor – Zvirče – Podbreška gmajna. Do konca meseca je predvidena še ureditev na odseku občinske kategorizirane ceste Ste Marie aux Mines – Kranjska cesta – Pristava.

Na omenjenih odsekih je predvidena še postavitev vertikalne prometne signalizacije, ki bo opozarjala na prisotnost pešcev in kolesarjev. Zaradi nove prometne ureditve se bo na posameznih odsekih izven naselij hitrost omejila na 50 km/h, na najbolj izpostavljenih odsekih znotraj naselji pa na 30 km/h.


Fotografski natečaj »Koščki raja s Tržiškega«

Samo še do nedelje, 16. oktobra imajo ljubitelji fotografije čas, da na  elektronski naslov informacije@trzic.si oddajo fotografije za mesece oktober, november in december in se potegujejo za nagrado 100 evrov za posamično nagrajeno fotografijo. S tem se fotografski natečaj Koščki raja s Tržiškega tudi zaključuje. Koledar Koščki raja s Tržiškega bo v TPIC Tržič predvidoma na voljo v drugi polovici novembra. Med drugim bodo fotografije prikazane na veleplakatnih mestih in fotografski razstavi v sklopu tržiških prazničnih poti. Pravila natečaja si lahko preberete na spletni strani https://www.visit-trzic.com/.

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi