Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Nova generacija mladih kolesarjev

Udeleženci v prometu prosimo, posvetite jim pozornost in bodite tolerantni in strpni do njih, saj so neizkušeni in igrivi, tokrat v vlogi kolesarjev.
OŠ Tržič je ob sodelovanju predstavnikov Policije Tržič, prostovoljcev ZŠAM Tržič in učiteljev organizirala in izvedla kolesarske izpite. Udeležilo se jih je 45 učencev petih razredov  in večina pridobila kolesarsko izkaznico,  ki jim dovoljuje samostojno vožnjo s kolesom (in od 12 leta dalje tudi s kolesom s pomožnim motorjem) v realnem cestnem prometu.

Ob tem velja izpostaviti, naj (kljub formalno doseženi pravici za samostojno vožnjo v prometu), zaradi pomanjkanja izkušenj in mladostne igrivosti, starši oziroma skrbniki bdijo nad njihovim vedenjem  v prometu. To pomeni, da jim ob spodbujanju h kolesarjenju, dajejo ustrezen lastni zgled s tem, da se jim pridružijo pri kolesarjenju in opozarjajo na obvezno uporabo čelad (zakonsko obvezna do 18 leta starosti), popolno tehnično opremljenost in brezhibnost koles, uporabo ustreznih oblačil ter upoštevanje prometnih predpisov.

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU ! 

Oglejte si tudi