Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Od rumene rutice do devetih let odličnosti

V občini Tržič se tudi ob zaključku letošnjega šolskega leta lahko pohvalimo z odlično bero učenk in učencev, ki so v hramih učenosti vseh devet let šolanja beležili odličen uspeh. Na sprejemu pri županu je bila danes dopoldne skupina 18 odličnjakov iz OŠ Bistrica, OŠ Tržič in OŠ Križe.
Na OŠ Bistrica je bilo vseh devet let šolanja odličnih devet učenk in učencev. In sicer: Nika Mencej, Žiga Roblek, Nataša Umek, Ana Frantar, Zala Šarabon, Andraž Sitar, Tilen Legat, Zala Smolej in Violeta Stupar.

Močan županov stisk roke za devet let odličnosti so prejeli tudi Markus Grum, Amadeja Keršič, Lea Margareta Košir, Klara Primožič, Tadej Valjavec in Nika Zupančič iz OŠ Tržič.

OŠ Križe
pa se lahko pohvali s tremi odličnjaki, ki slišijo na imena Sara Bitežnik, Kaja Tomasino Rozman in Žan Zupan.


»Uspešno šolsko leto se zaključuje in tudi generacija učencev, ki se poslavlja, je izjemna. Ponosen sem nanje in jih dobro poznam. Dal sem jim roko in rutko, ko so prišli kot prvošolci. Navdušen sem, kaj so naredili iz sebe, ob pomoči učiteljev, staršev in v sodelovanju z občino. Res da so otroci po letniku, po  zrelem življenjskem in odgovornem razmišljanju ter s cilji, ki so si jih zastavili v glavi, pa zagotovo ne,«
pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki se z učenci tržiških osnovnih šol vsako leto srečuje tudi na otroškem parlamentu. »Dobro je, da so številni njihovi predlogi in pobude postali dejanja. Nenazadnje so si naši najmlajši zaželeli Gorenjsko plažo, športna igrišča, fitnes na prostem, nogometna igrišča,« dodaja župan, ki bo odličnjake nagradil z letno vstopnico za Gorenjsko plažo, saj so učenci sami izrazili željo, da si raje kot kakšno knjigo ali teorijo,  želijo praktičnih dejanj.

Sprejem in pogovor pri županu je bil iskriv in sproščen, razbremenjen šolskih skrbi in poln načrtov za prihodnost. »Polagam jim na srce, naj nikoli ne pozabijo, da so rojeni in doma v Tržiču, da je tu njihovo gnezdo, v katerega naj se radi vračajo,« jih je na novo pot v življenju pospremil župan mag. Borut Sajovic.

 

Oglejte si tudi