Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja: Občinski svetniki soglasno potrdili zaključni račun proračuna za leto 2018, za Mošenikom se nadaljujejo dela za večjo poplavno varnost, v programu 10. festivala Odprte hiše Slovenije tudi Glamping Gozdna pravljica

V minulem tednu je potekala 4. redna seja Občinskega sveta Občine Tržič, kjer je bilo obravnavanih in s širšim soglasjem oz. z veliko večino sprejetih nekaj pomembnih dokumentov. Gradbena dela se nadaljujejo, nov prečni prag in obnovljeni obrežni zidovi za Mošenikom bodo poskrbeli za večjo poplavno varnost. Pred nami je tržni dan z velikonočno in spomladansko tematiko ter bogatim spremljevalnim programom. V soboto pa bo, v organizaciji Športne zveze Tržič in v sodelovanju z Vrtcem Tržič, potekal že 13. tek po ulicah Tržiča, kjer bodo prisotni tekači vseh starosti.

O čem so tokrat razpravljali in odločali na Občinskem svetu OT?

Na 4. redni seji Občinskega sveta Občine Tržič, ki je potekala v četrtek, 28. marca, so svetnice in svetniki obravnavali in potrdili predlog Pravilnika o dodeljevanju sredstev proračuna OT (2. obravnava) in se seznanili s poslovnim načrtom Komunale Tržič za leto 2019 ter programom dela Nadzornega odbora OT za leto 2019.

 

Z veliko večino so svetnice in svetniki potrdili sklep o višini enkratnega denarnega prispevka za novorojence na območju Občine Tržič, ki se s 1. julijem 2019 dviga na 250 evrov, prav tako je Občinski svet OT z veliko večino odobril plačilo iz sredstev rezerv OT za izdelavo projektnih dokumentacij za sanacijo po oktobrski ujmi ceste Slap - Grahovše in geološke poti v Dovžanovi soteski v višini do 45.000 evrov.

 

Predlog Odloka zaključnega računa proračuna OT za leto 2018 pa je bil potrjen soglasno.

 

Skrbimo za večjo poplavno varnost!

Gradbena dela za večjo poplavno varnost uspešno napredujejo tudi na južnem delu velikega gradbišča za Mošenikom. Znižuje in gradi se nov prečni prag, obnavljajo se obrežni zidovi in se s tem znatno povečuje pretočnost Mošenika. Vode v primeru poplav in neurij potrebujejo prostor, saj si ga v nasprotnem primeru vzamejo same.

  

10. festival Odprte hiše Slovenije tudi v Tržiču

Med 5. in 7. aprilom bo potekal 10. festival Odprte hiše Slovenije, na katerem si lahko javnost brezplačno ogleda kakovostno arhitekturo po Sloveniji. V programu festivala je tudi objekt iz Občine Tržič in sicer Glamping Gozdna pravljica.

Glamping se nahaja na travniku pod Kriško goro v Tržiču in obsega šest lesenih hišic za nastanitev, sprejemni objekt ter zunanje površine za oddih. Hišice oziroma glampi so umeščeni ob gozdni rob, obdani z zelenimi površinami ter oblikovani za uporabnike, ki želijo tako udobno bivanje kot čim tesnejši stik z naravo.

Več o festivalu Odprte hiše Slovenije in dogajanju prihajajoči konec tedna si lahko preberete na naslednji povezavi (www.odprtehiseslovenije.org/festival/).

 

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

Ponedeljek, 1. april 2019
15.00 Branje - kramljanje: Bralni krožek v Domu Petra Uzarja

 

Torek, 2. april 2019
19.00 Potopis "VISOKA POT PIRINEJEV" z Nino Kopčavar

---> Mednarodni dan otroške in mladinske knjige

 

Četrtek, 4. april 2019
11.00 Zaključek bralne značke za otroke

17.00 Ura pravljic

19.30 Koncert Mance Izmajlove: Ruska noč

 

Petek, 5. april 2019
19.00 Pogovorna skupina

 

Sobota, 6. april 2019
8.00 Velikonočni tržni dan

9.00 Meddruštveni pohod v Leše

10.00 Tek po ulicah Tržiča

10.00 Vaški sejem v Sebenjah

10.00 Meritve Društva diabetikov Tržič

19.00 Slavnostna akademija ob 100. obletnici Kulturno umetniškega društva Lom pod Storžičem

 

Še vedno si lahko prav vsak dan v Galeriji Atrij ogledate razstavo "Zakaj valentinovo, če imamo gregorjevo?", medtem ko si lahko v Galeriji Paviljon, od torka do sobote, ogledate razstavo Eve Petrič "Vrhnja koža".

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi