Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja

V želji, da boste še hitreje in podrobneje seznanjeni z delom v občinski upravi Občine Tržič, vas seznanjamo s pregledom večjih izvedenih del v preteklem in napovednikom dogajanja v tekočem tednu.

Občina je v sredo, 3. oktobra 2018 organizirala sestanek vaščanov Čadovlje pri Tržiču, v zvezi z investicijami v izgradnjo javnega vodovoda. Na sestanku z županom je bilo dogovorjeno za celostni pristop k komunalni ureditvi naselja v prihodnjih letih. Vsem vaščanom se iskreno zahvaljujemo za podajanje konstruktivnih predlogov in skoraj stoodstotno udeležbo.


NADALJEVANJE AKTIVNOSTI V SKLOPU CILJNEGA NAČRTA RAZVOJA KULTURNE INFRASTRUKTURE V OBČINI TRŽIČ


Občina Tržič pospešeno nadaljuje s svojimi aktivnostmi na področju reševanja prostorskih problemov akterjev, ki v občini delujejo na področju kulture.

Občina Tržič si prioritetno prizadeva poiskati rešitev, ki bo v najkrajšem možnem času rešila prostorsko stisko, s katero se vsakodnevno spopadata Glasbena šola Tržič in Ljudska univerza Tržič, ki sobivata v močno utesnjenih prostorih na naslovu Šolska ulica 2, Tržič.

V ta namen smo na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo podali vlogo s priloženim razvojnim programom za brezplačni prenos lastništva stavbe na Kranjski cesti 1 (prostori nekdanje davčne uprave v Tržiču).

Cilj prenosa je, da bi v nezasedene prostore stavbe na naslovu Kranjska cesta 1, Občina Tržič prenesla sedež in dejavnosti Ljudske univerze Tržič. Ljudska univerza Tržič je najpomembnejši igralec na področju vseživljenjskega izobraževanja odraslih v občini in pomembno je, da zavod dobi ustrezne prostorske pogoje za nemoteno izvajanje in razvoj svoje dejavnosti. S selitvijo Ljudske univerze Tržič v nove prostore pa bo v objektu Šolska ulica 2 celotno stavbo v uporabo dobila Glasbena šola Tržič, s čimer bomo rešili tudi akutne probleme tega javnega zavoda. 

 

PRIJAVA NA RAZPIS MINISTRSTVA ZA KULTURA ZA SOFINANCIRANJE PRENOVE TRŽIŠKEGA MUZEJA

Ministrstvo za kulturo RS načrtuje, da bo še letos objavilo javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju nepremične kulturne dediščine, ki jih bo sofinancirala Republika Slovenija iz dela proračuna, namenjenega za kulturo. Občina Tržič bo na razpisu kandidirala za sredstva za sofinanciranje prenove Tržiškega muzeja.

Predstavniki Občine Tržič smo se skupaj z direktorico Tržiškega muzeja in s predstavnico Zavoda za kulturno dediščino že sestali na uvodnem sestanku ter definirali prioritetna dela, ki jih je na objektu potrebno izvesti. Zamenjali bomo zunanje stavbno pohištvo: okna bomo obdelali po enakem vzoru, kot so obstoječa, sanirali kamnite okenske okvire in namestili že obstoječa železna polkna. Obdela se fasadni podstavek in uredi drenaža z odvodom meteorne vode okoli celotnega objekta. Mimo objekta vodijo betonske rake, ki so tehnična dediščina in znamenitost mesta in so v preteklosti služile pogonu vodnih koles. Rake se bo saniralo, hkrati bomo s tem preprečili zamakanje vode v objekt.

Občina Tržič bo kot lastnik in investitor objekta pripravila popise del in projektno dokumentacijo, ki nam bo služila kot osnova za prijavo na omenjeni razpis in izvedbo investicijsko-vzdrževalnih del.


POROČILA Z GRADBIŠČ


V četrtek, 4. oktobra smo preplastili del krožišča Sokolica. Promet se je naslednji dan sprostil preko gradbišča, kar pomeni, da se sočasno pričenja 2. faza projekta, ki obsega izgradnjo druge polovice vozišča, izgradnjo fekalnega kanala, obnovo vodovoda ter parkovne ureditve. Sočasno se bo pričela tudi obnova mostu preko industrijskega kanala v BPT.


Pričela se je celovita obnova gozdne ceste na odseku Vrtače Pungrat Tegošče, kjer občina sofinancira obnovo vozišča in ureditev odvodnjavanja. Dela se bodo zaključila predvidoma konec naslednjega tedna. Vrednost investicije je cca 30.000 eur, občina je prispevala 10.000 eur, ostalo so prispevali lastniki zemljišč Agrarne skupnosti, Bornovi in Taborniški dom na Šiji.

V petek, 5. oktobra se je pričela obnova mostu na Ljubelju.

 

 

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

  • V sredo, 10. oktobra, ob 19. uri vabljeni v knjižnico na alpinistično predavanje Marije in Andreja Štremflja. Marija in Andrej Štremfelj sta prva zakonca, ki sta se leta 1990 povzpela na najvišji vrh sveta in s tem zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov. Marija je bila s tem vzponom 13. ženska na svetu in prva Slovenka, ki je osvojila Mount Everest. Na svoji alpinistični poti sta preplezala ogromno smeri, za eno le-teh je Andrej skupaj z Markom Prezljem prejel prestižno mednarodno nagrado zlati cepin, letos je kot prvi na svetu prejel zlati cepin za življenjsko delo. 
  • V soboto, 13. oktobra, ob 19. uri vabljeni v Dvorano tržiških olimpijcev na nepozaben plesni spektakel, ki bo obeležil 10 let delovanja Kulturno umetniškega društva Leyli. Letošnja plesna zgodba vas popelje v pravljični svet iz 1000 in 1 noči. V predstavi sodeluje več kot 50 plesalk in prvič boste imeli priložnost občudovati velike Leyli formacije tudi v Tržiču. Dogodek, ki ga ne smete zamuditi!
    Cena vstopnic v predprodaji je 8€, za otroke do 14. leta 4€. Cene vstopnic na dan predstave: 10 evrov, za otroke do 14. leta 7 evrov.

Oglejte si tudi