Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

NA CESTI DO LJUBELJA POTEKAJO DELA ZA ČIMPREJŠNJO VZPOSTAVITEV IZMENIČNO ENOSMERNEGA PROMETA

Na odseku državne ceste 0232 Ljubelj – Bistrica (Tržič) je 28. 4. 2019 prišlo do obsežnega skalnega podora. Približno 120 m3 materiala se je zrušilo na cesto v dolžini cca 70 m. Še isti dan je bil izveden inženirsko geološki pregled območja podora.

Glede na izrazite razpoke v zaledju odlomnega žarišča in možnih relaksacijskih procesov je bil sprejet sklep, da se cesto čez prvomajske praznike zapre. V obdobju od 30. 4. do 6. 5. je bil izveden 3D geodetski posnetek, obdelava geodetskih podatkov ter analiza potencialnih porušitev. Rezultati izkazujejo, da je za trajno rešitev problematike padanja skal na tem območju potrebno zgraditi podajno bariero - kamniti zasip v višini do 6 m in v dolžini ca 300 m. Ker z deli za končno sanacijo ni možno pričeti takoj, bo v prvi fazi izveden začasni varovalni ukrep, ki bo ob polovični zapori ceste zagotavljal ustrezno prometno varnost. Dela za izvedbo začasnega ukrepa so se že pričela izvajati (v sredo 8.5.2019) in sicer je predvidena izvedba nasipa v dolžini 170 m. Za nasipom bo urejen plato. S pobočja bodo odstranjeni tudi večjih labilni bloki. Na sredino vozišča bo postavljena betonska varnostna ograja višine 120 cm, ki bo v primerih naletov večjih blokov v nasip dodatno zadržala material.

Na Ministrstvu za infrastrukturo predvidevajo, da bo dela možno zaključiti 10. 5. 2019, do konca dneva in vzpostaviti izmenično enosmerni promet. Če se bo zaradi slabih vremenskih razmer stanje na terenu slabšalo in ogrožalo delovišče, bo potrebno z deli začasno prekiniti. Informacije o stanju cest in prometa na njih so na voljo na spletnem portalu Prometno informacijskega centra za državne ceste (www.promet.si, telefon 1970).

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi