Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Zajtrk po naši meri

Dan slovenske hrane in z njim tradicionalni slovenski zajtrk je v petek, 15. 11. 2019, tudi v Vrtec Tržič poleg okusnega medu, masla, jabolk in kruha prinesel posebno dogajanje. V vseh oddelkih so se strokovne delavke in delavci potrudili otrokom približati domačo, lokalno pridelano hrano.
Na zajtrk smo v Vrtec Tržič - v enoto Palček povabili g. župana mag. Boruta Sajovica, ki je ljubitelj narave, pa tudi čebelar, v enoto Deteljica je prišla mlekarica s kmetije Dolenc z Vrbenj, v enoto Križe pa sadjar s kmetije Jerala iz Podbrezij. Gospod Aleš je otrokom na zanimiv in prijeten način povedal, kaj vse pridelujejo na njihovi kmetiji in na kakšen način. Otroke je celo povabil na obisk na kmetijo! V dislociranem oddelku v OŠ Bistrica pa je poleg obiska čebelarja otroke razveselila Nacetova mamica, ki je za vse otroke prinesla čebelja krila iz papirja. Res je bilo kot v panju!

 

Hvala vsem sodelujočim. Vsak izmed gostov je v oddelku pustil poseben in oseben pečat, otrokom pa se z vsako tako priložnostjo po malo in po malo odpirajo nova obzorja in netijo nova zanimanja, sploh če se nova znanja utrjuje s pogovorom, z izdelavo plakatov in raznih izdelkov, na primer ljubkih čebelic.

 

Nekaj minut pa so si za to priložnost vzeli tudi v centralni kuhinji in skupaj zapeli Slakovega Čebelarja. Že tretje leto zapored so se zazibali in dokazali, da so dobra ekipa, z občutkom za domače – pa naj bo to glasba ali pa hrana, ki jo s srcem vsak dan pripravljajo za otroke in zaposlene v vrtcu. 

 

Dan slovenske hrane smo torej v vrtcu primerno obeležili. Potihem pa smo veseli, da lahko tudi vse druge dni v letu otrokom ponujamo pester jedilnik, ki v veliki meri vsebuje domačo hrano kakovostne pridelave.

 

Po zajtrku pospravimo in se pripravimo za nove dogodivščine. Največkrat se zasliši: »Pejmo ven!« - saj je to naš letošnji moto. Še muhasto vreme nas ne moti preveč.

 

Fotografije in svoje misli so prispevali strokovni delavci: Gregor Krek, Gabi Štrukelj, Tina Bergant, Suzana Smolej, Ana Peharc in Nina Založnik.

Oglejte si tudi