Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
8°C
835

Zadnja priložnost za ogled razstave "Veder polet v veliki svet – že 120 let"

Od sredine aprila je v Galeriji Atrij Občine Tržič na ogled razstava Vrtca Tržič ob 120-letnici organiziranega varstva in vzgoje predšolskih otrok v Tržiču.

V tem tednu imate zadnjo priložnost za ogled.
Za vse tiste, ki težko lovite čas in vam odpiralni čas galerije do 16. ure ne dela usluge, smo v sredo in četrtek, 5. in 6. maja 2021, podaljšali možnost ogleda do 18. ure.
Veseli bomo vašega obiska!


Takole vas k ogledu vabijo otroci:

http://vrtectrzic.splet.arnes.si/files/2021/04/Vabilo-na-razstavo-1.mp4


Več o razstavi:Razstava predstavlja mnoge spomine na utrip vrtca v preteklosti, s predstavitvijo široke palete dejavnosti, doživetij, izkušenj in dogodivščin vrtca v sedanjosti, torej zadnjih 20 let, poleg tega pa še s pogledom v prihodnost skozi otroške oči. Je kot kolaž spominov, predmetov iz vsakdana v igralnicah ter otroške ustvarjalnosti. Za celostno podobo plakatov na stenah je poskrbela oblikovalka Eva Remškar, ki smo ji hvaležni za pristop s srcem.

Ogled razstave je s sledenjem zabavnim nalogam zanimiv tudi za otroke, zaradi katerih se naš svet vrti. Nekaj prostora je namenjenega tudi ljudem, ki dan za dnem skrbijo za veder polet otrok v veliki svet – zaposlenim v Vrtcu Tržič. Med zaposlenimi v vrtcu se najde mnogo takšnih in drugačnih talentov ... Nekateri so delček sebe bili pripravljeni razkriti za obiskovalce razstave. Premoremo od glasbenikov, igralcev, režiserjev, slikarjev, športnikov, plesalcev, pesnikov, izdelovalk nakita, šivilj, kvačkaric in štrikaric, do izdelovalcev igrač, vrtnarjev ... Nekateri talenti so bili tako dobro skriti, da smo z zbiranjem materiala izvedeli tudi marsikaj novega drug o drugem. Ni pa skrivnost, da se vse našteto in še več leto za letom prenaša na otroke v vrtcu.

Po ogledu nam svoj spomin na vrtec in ogled razstave pustite v knjigi vtisov, vzemite rdeči balonček, ki si ga za hec napihnite doma in si z njim privoščite otroško veselje, pripnite si priponko s koščkom našega slogana "Veder polet v veliki svet"... 
Za branje v domačem naslanjaču ne pozabite vzeti s seboj naše žareče rdeče publikacije, knjižice za vsak žep, izdane prav ob jubileju, 120-letnici vrtca.
Razstavo sta omogočila Tržiški muzej in Občina Tržič.

Vabljeni k ogledu!

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi