Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

"PEŠ BUS" V VRTCU TRŽIČ

V letošnjem šolskem letu smo se v Vrtcu Tržič vključili v projekt Trajnostna mobilnost, s katerim želimo prispevati k zmanjšanju obremenitev izpušnih plinov na okolje ter spodbujati gibanje otrok.


Tematiko trajnostne mobilnosti smo med otroke prenesli z zgodbico O belem zajčku in igro Beli zajček, katerega kožušček je umazan zaradi izpušnih plinov avtomobilov. Mi pa smo pomagali očistiti zajčkov kožušček, tako da so otroci v vrtec prihajali peš in na svoje zajčke lepili bele krogce.

Po uspešno končanem projektu sva se vzgojiteljici iz skupine Zvezdica Zaspanka Tina in Maja iz enote Palček odločili, da otroke s peš busom »pripeljeva« v vrtec. Prva postaja je bila na Ravnah, od koder smo se odpravili naprej proti mestu, kjer so nas na drugi postaji že čakali ostali otroci.  Pot smo nadaljevali proti enoti Palček. Otroci so uživali in vso pot veselo klepetali.

V Enoti Križe smo se s starši otrok iz Oranžne igralnice dogovorili, da bomo v tednu Trajnostne mobilnosti uvedli skupni prihod v vrtec. Zjutraj smo se vsi skupaj zbrali pri teniškem igrišču, od koder smo se peš odpravili proti vrtcu. Otroke, ki so zaradi neustrezne ure prišli prej, pa sva spremljali strokovni delavki Sandra in Manja.

Nad vsem skupaj so bili otroci zelo navdušeni, zato smo se dogovorili, da bomo peš bus še ponovili.

Tina Bergant, Aleksandra Bohinc Lipovec

Oglejte si tudi