Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
16°C
0°C
JUTRI
17°C
3°C

Dogajanje v občini Tržič v tem tednu

Pomlad že trka na vrata in nas opominja tudi na bližajoče se gregorjevo. Le-tega bomo letos zaradi vsem dobro znanih razlogov obeležili nekoliko drugače, kot je v navadi. Od 5. marca bodo gregorčki, ki so jih ustvarjali otroci v Vrtcu Tržič, razstavljeni v izložbah tržiških lokalov in v Galeriji Atrij Občine Tržič. Ob njih si bo v Galeriji Atrij mogoče ogledati še gregorčke iz zbirke Tržiškega muzeja, tokrat predvsem tiste, ki se tako ali drugače dotikajo dediščine Kurnikove hiše. Na mostu, ki prek Tržiške Bistrice povezuje stolpnico in Občino Tržič, bodo na ogled panoji z vsebinami, ki nas opozarjajo na tradicijo praznovanja gregorjevega, člani KUD Načeta paleta pa bodo poskrbeli, da bo Tržič na gregorjevo videti drugače kot druge dni v letu. »Gregorčki« bodo zaplavali tudi v virtualni strugi (https://padlet.com/VrtecTrzic/bhpoxg7fqnhvnz9n), ki so jo pripravili v tržiškem vrtcu. Lahko si jo ogledate, še bolje bo, če ji priložite fotografijo svojega gregorčka. Tradicijo gregorjevega pa boste lahko odkrivali tudi s pomočjo reševanja zabavnih izzivov (letak najdete v priponki).

 

Manjkali pa ne bodo niti drugi spletni dogodki;

•        Ljudska univerza Tržič vse upokojence, ki bi radi obogatili svoj angleški besedi zaklad, v ponedeljek, ob 10. uri  vabi na spletno delavnico Družabna angleščina z Eleno. Dostop do povezave boste prijeli ob prijavi na info@lu-trzic.si.

•        Knjižničarji najmlajšim tudi v času omejitve zbiranj vsak četrtek ob 17. uri berejo pravljice. Prisluhnete jim lahko na knjižničnem Facebook in Instagram profilu, Youtube kanalu ter na spletni strani knjižnice.

•        Na koncu Piranskega polotoka stoji mesto, ki ga prežema brezčasna čutna romantika. Globoko zakoreninjena tradicija solinarstva se na vsakem koraku zliva s tisoč in eno zgodbo ozkih mestnih ulic in slikovitih razgledov slovenskega Mediterana. Več o Piranu boste izvedeli, če se boste udeležili virtualnega potopisnega predavanja, ki ga v petek, ob 18. uri prireja Ljudska univerza Tržič. Potrebne so predhodne prijave na kristina@lu-trzic.si.

Povezave

www.trzic.si

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi