Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

V tem poletnem času je tudi v občini Tržič veliko možnosti za preživljanje prostega časa in uživanje na številnih kulturnih, športnih, glasbenih in drugih prireditvah. Nekaj jih izpostavljamo v nadaljevanju.
Občina Tržič in Združenje borcev za vrednote NOB Tržič, vas v nedeljo, 7. avgusta 2022, ob 11. uri vabita na spominsko slovesnost ob obletnici prvih žrtev druge svetovne vojne pod Storžičem.

Udeležence bosta pozdravila predsednik ZZB NOB Tržič Jure Jerkič in  podžupan Občine Tržič, Nejc Perko. Slavnostna govornica bo Andreja Katič. Za kulturni program bodo poskrbeli člani Pihalnega orkestra Tržič, program pa bo povezovala Mateja Langus.


V Tržiškem muzeju se v petek, 5. avgusta 2022, ob 20.30 nadaljujejo Glasbeni večeri.

Tokratnji gost bo Žigan Krajnčan, glasbenik, plesalec, koreograf, igralec in performer, ki je ustvarjalno razpet po različnih koncih sveta in razvija idejo integralnega ustvarjanja, pri čemer vselej stremi k širjenju, zlitju in potiskanju žanrskih ter stilnih meja. Umetniška pot ga je v sicer kratki, a uspešni in z več nagradami oplemeniteni karieri, vodila v ZDA, na Kitajsko, po Evropi in Afriki, kjer je spoznaval različne kulturne vzorce, jih v zanj značilni odprtosti vpijal, premišljal in vnašal v lastne umetniške projekte.

Predstavlja glasbeni album Fusion Reactor, kjer z avtorsko glasbo in plesom potuje med številnimi žanri.

Projekt soustvarjajo  glasbeniki, ki krojijo vrh virtuozne glasbene scene v Sloveniji: Marko Črnčec (klaviature, bobni, tolkala), Kristijan Krajnčan (bobni, violončelo) in Miha Koren (bas).

Multiumetnik Žigan Krajnčan, ki je na slovensko glasbeno sceno prinesel svežino, originalnost in pozitivno energijo, je navdušil tudi publiko šova Slovenija ima talent in si prislužil zlati gumb žirije.

Vstopnice so v prodaji v Tržiškem muzeju in v TPIC Tržič.

 

Poletna torkanja

Zajemite poletje z veliko žlico in razvajajte brbončice ter ušesa v tržiškem starem mestnem jedru. Okušajte dobrote »Iz tržiških piskrov«, ki vam jih bodo postregli domači gostinci, zavrtite se ob melodijah znanih glasbenih izvajalcev in predvsem užijte čarobne poletne večere v Tržiču.

King Foo  ustvarjajo v ritmu funka, bluesa, fusiona, rocka in v resnici segajo precej onkraj žanrskih okvirjev. Zasedba, ki je nastala leta 2013, je poznana po svojih energetsko in čustveno nabitih nastopih. Skladbe iz njihovega album “GalaXie”, so potovale po odrih širom Evrope.

Zaradi prireditve Poletna torkanja, ki bo v torek, 9. avgusta 2022, ob 20. uri v mestnem jedru Tržiča, bo med 16. in 1. uro popolna zapora Trga svobode, in sicer od križišča Trga svobode in Balosa do križišča Trga svobode in Partizanske ulice.

 

V soboto, 13. avgusta 2022, ob 10. uri bo na prelazu Ljubelj, 18. EU ples brez meja.

EU ples brez meja na prelazu Ljubelj, kot dogodek imenujemo danes, se je pričel že leto pred vstopom Slovenije v Evropsko unijo. Srečanje občanov sosednjih občin, srečanje ljudi z obeh strani Karavank, ki jih je nekdaj ločevala državna meja, dokazuje, da sodelovanje in prijateljstvo nista le besedi na papirju.

Kot že tradicionalno, bosta Semenj na Ljubelju odprla župan Mestne Občine Borovlje Ingo Appé in podžupan Občine Tržič Nejc Perko. Po dvojezičnem bogoslužju sledi zabava s triom Drava.  Za hrano in pijačo, značilni tako za južno kot severno stran Karavank, poskrbijo okoliški gostinci.

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi