Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

Letos končalo osnovno šolo kar 33 učencev, ki so bili odlični vseh devet let šolanja. Objavljen Javni razpis za dodelitev spodbud za razvoj podjetništva in gospodarstva v občini Tržič za leto 2022.
Sprejem odličnjakov pri podžupanu Občine Tržič 

Generacija otrok letnika 2007 je v letošnjem juniju zaključila z osnovnim šolanjem. Da imamo kljub vse zahtevnejšemu učnemu programu v Tržiču veliko mladih, ki kažejo visok potencial, ni več neznanka. Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Dušan Bodlaj je namreč v četrtek, 16. junija, sprejel učence, ki so vsa leta šolanja dosegli odlični učni uspeh in teh je bilo rekordno število, kar 33. Iz Osnovne šole Križe je bilo vseh 9 let odličnih 12 učencev, iz Osnovne šole Bistrica 11 in iz Osnovne šole Tržič 10.

Dušan Bodlaj je odličnjake naslovil kot intelekt tržiške mladine in izrazil upanje, da se jih po zaključenem šolanju kar največ vrne v domači Tržič, ki potrebuje perspektivne mlade ljudi. Izpostavil je, da se populacija stara, zato bo še kako pomembno, da se jim omogoči zaposlitveno prihodnost doma.

Na vprašanje, kaj si želijo postati, jih je kar nekaj odgovorilo, da gredo zaenkrat na šolanje na gimnazijo, da bodo imeli še čas razmisliti, v katero smer jih bo zanimanje zaneslo, precej odličnjakov pa je že izoblikovalo svojo vizijo prihodnosti. Po slišanem sodeč nam ni treba skrbeti za mlade uspešne podjetnike z dobrimi poslovnimi idejami, za kader v šolah in zdravstvenih ustanovah, pa tudi v industriji. Nekaj bi se jih podalo v odvetniške vode in nekaj v naravoslovne dejavnosti. Zaenkrat pa še nihče ne razmišlja, da bi v prihodnosti postal župan občine Tržič.

Čestitkam podžupana se je pridružil tudi direktor občinske uprave Klemen Srna, skupaj sta vsakemu segla v roke in jima izročila skromno darilo kot zahvalo za angažiranost ne samo v šoli in zase, pač pa tudi za pomoč vsem sošolcem in prijateljem na različnih področjih.

Javni razpis za dodelitev spodbud za razvoj podjetništva in gospodarstva v občini Tržič za leto 2022

Na spletni strani https://www.trzic.si/obcina/javni-razpisi-in-objave/javni-razpis-za-dodelitev-spodbud-za-razvoj-podjetnistva-in-gospodarstva-v-ob-8.html je objavljen Javni razpis za dodelitev spodbud za razvoj podjetništva in gospodarstva v letu 2022.

Cilj javnega razpisa je izboljšati konkurenčne pogoje na območju Občine Tržič za razvoj gospodarstva, spodbujanje investicijskih vlaganj zasebnega sektorja ter spodbujanje odpiranja novih delovnih mest. Na ta način se zasleduje cilje, opredeljene v nacionalnih (Državni razvojni program), regionalnih (Regionalni razvojni program Gorenjske) in občinskih strateških dokumentih (Strategija razvoja). Predmet javnega razpisa za leto 2022 je Spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj. Okvirna višina sredstev na tem javnem razpisu znaša 100.000 evrov.

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi