Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
10°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

Urejen plato pred Domom Krajevne skupnosti Bistrica pri Tržiču. Kako oživiti staro mestno jedro? Tudi letos bodo Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju. Danes bo proglašen Naj športnik Tržiča za leto 2021.
Urejen plato pred Domom Krajevne skupnosti Bistrica pri Tržiču

V sredini letošnjega aprila smo prevzeli izvedena dela pri ureditvi dvorišča Doma KS Bistrica pri Tržiču. Na novo smo uredili peskolove in meteorno kanalizacijo, pripravili jašek za priključitev na javno kanalizacijsko omrežje, polo-žili robnike in s pranimi betonskimi ploščami tlakovali celotno dvorišče na južni strani objekta.

Investicijska vzdrževalna dela sta financirali Občina Tržič v višini 13.304,70 EUR z DDV in KS Bistrica pri Tržiču v višini 6.503,11 EUR z DDV.

 

Anketa – Oživitev starega mestnega jedra

Do 30. junija je na spletni strani Občine Tržič (https://www.1ka.si/a/e880c5df)

objavljena anketa, v kateri želimo pridobiti vaše mnenje o možnostih oživitve starega mestnega jedra in življenja v njem.

 

Tudi letos bodo Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju

Šest izjemnih glasbenih večerov nam tudi v letošnjem letu pripravljajo v Trži-škem muzeju v sodelovanju z Občino Tržič. V petek, 27. maja se bosta kot prvi glasbeni gostji v Pollakovem salonu predstavili vrhunski glasbenici Irena Yebuah Tiran in Eva Hren. Pripravili sta bogat program, na katerem bomo sli-šali slovenske in španske ljudske pesmi.

Od junija do konca avgusta se bodo predstavili še Mala mestna muzika (17. junij), Vlado Kreslin (1. julij), Ajda Stina Turek in vibrafonist Vid Jamnik (15. julij), Žigan Krajnčan (5. avgust) in Katalena (26. avgust). 

Vstopnice za Glasbene večere, katerih umetniška vodja je Romana Krajnčan, so na voljo v Tržiškem muzeju in v TPIC Tržič.

 

Danes bo proglašen Naj športnik Tržiča za leto 2021

Nocoj ob 19. uri bo Športna zveza Tržič v sodelovanju z Občino Tržič proglasila naj športnika in naj perspektivnega športnika Tržiča za leto 2021.

Podelila bo tudi priznanja obetavnim športnikom, ter tistim, ki so v preteklem letu osvojili naslov državnega prvaka. Prireditev, ki bo v  Kulturnem centru Tržič, bo vodil stand-up komik Rok Bohinc Program bodo popestrili učenci Glasbene šole Tržič in akrobatska skupina FLIP. Vstop je prost.

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi