Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

PEŠBUS

Je eden izmed projektov, ki naj bi zagotovil večjo fizično aktivnost šolarjev, razbremenil starše jutranje obveznosti prevoza v šolo in prispeval k zmanjšanju prometa ob šolskih poteh ter posredno k manjši emisiji toplogrednih plinov.
Po uspešno izvedenih projektih v letu 2018 in v maju 2019 se je z 9. septembrom 2019  nadaljeval projekt   PEŠBUS za šolarje, ki obiskujejo OŠ Bistrica. Aktivnosti se izvajajo na treh relacijah in sicer z AP Loka do OŠ Bistrica (5 postaj), Begunjska cesta – Zelenica – OŠ Bistrica (2 postaji) in Jasa – Ročevnica (ki se pridruži prvi relaciji).

Osnovni namen projektnih aktivnosti je, da so šolarji, ki pešačijo, v povprečju vsak dan fizično aktivni več časa, razvijajo neodvisnost ter krepijo občutek odgovornosti in zavest o lastnih zmožnostih. Na poti spoznavajo prometno signalizacijo ter se seznanjajo s pravili v cestnem prometu. Starši se razbremenijo jutranjega razvažanja, zmanjšujejo gostoto prometa in na ta način prispevajo k realizaciji koncepta trajnostne mobilnosti.

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Oglejte si tudi