Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Omejimo obisk na pokopališčih

Spoštovane Tržičanke in Tržičani, Pred nami so praznični dnevi, ki bodo letos drugačni od vseh prejšnjih.

V želji po čimprejšnji zajezitvi širjenja koronavirusa vas Občina Tržič in Štab Civilne zaščite naprošata, da dosledno upoštevate vse zaščitne ukrepe in tako varujete sebe in druge. Množični obisk pokopališč v teh prazničnih dneh odsvetujemo. Letos prižgimo luč spomina na pokojne v naših srcih. 

 

Zaprtje otroških igrišč

Obveščamo vas, da so zaradi izvajanja ukrepov zajezitve širjenja novega koronavirusa do preklica ZAPRTA vsa otroška igrišča v občini Tržič. Prosimo za spoštovanje navedenega ukrepa.   

 

 

Omejeno gibanje na občine in začasno omejeno gibanje ostajata

Spomnimo, da od torka, 27. oktobra 2020 velja omejitev gibanja na občine. Prehajanje med občinami je ob upoštevanju priporočil za posameznike dovoljeno za 13 izjem, ki so objavljene na spletni strani: (https://www.gov.si/novice/2020-10-25-novi-odlok-o-zacasni-delni-omejitvi-gibanja-in-zbiranja-prepoveduje-gibanje-med-obcinami.

Še naprej je začasno omejeno gibanje ljudi med 21. in 6. uro, razen za pet izjem (odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, prihod in odhod na delo ter izvajanja nujnih delovnih nalog, dostop in nudenje storitev za nujne primere, opravljanje storitev dostave hrane ali zdravil, potovanje oseb).

 

Z odlokom ostajajo prepovedane vse prireditve, shodi, poroke in verski obredi ter vsakršno zbiranje nad šest oseb, razen če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. Pri zbiranju do šest oseb je treba zagotoviti minimalno varnostno razdaljo v skladu s sprejetimi navodili oziroma priporočili NIJZ, ki so objavljena na spletnih straneh NIJZ.

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi