Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja

Pred nami je javna razgrnitev predloga modelov vrednotenja nepremičnin, z januarjem 2020 se obeta pripojitev BIOS d.o.o. Tržič h Komunali Tržič d.o.o. V sklopu projekta Alpe Adria Karavanke je nastala nova turno-kolesarska pot Trans Karavanke. Poglejte si, kako v Občini Tržič skrbimo za aktivno preživljanje prostega časa naših starejših.
Javna razgrnitev predloga modelov vrednotenja nepremičnin

Javna razgrnitev predloga modelov vrednotenja nepremičnin, ki ga je izdelalo Ministrstvo za okolje in prostor, Geodetska uprava Republike Slovenije (GURS), bo potekala od 1. oktobra do 30. oktobra 2019, v poslovnem času občinske uprave, v prostorih velike sejne sobe Občine Tržič (Trg svobode 18, Tržič).

 

Predlog modelov vrednotenja bo dostopen tudi na Portalu množičnega vrednotenja nepremičnin (Portal MVN) na naslovu www.mvn.e-prostor.gov.si, kjer bodo objavljene tudi poskusno izračunane vrednosti, izračunane na osnovi objavljenega predloga modelov in podatkov nepremičnin v registru nepremičnin na dan 27. 6. 2019.

 

Za občane bo GURS izvedla javno predstavitev modelov vrednotenja na območjih Območnih geodetskih uprav. Za lastnike nepremičnin na območju Občine Tržič bo javna predstavitev organizirana v četrtek 17. oktobra 2019, od 10. do 13. ure, v prostorih Mestne občine Kranj (dvorana 15, Slovenski trg 1, Kranj).

 

Vsi zainteresirani lahko od 1. oktobra 2019 do 15. novembra 2019 podajo mnenja in pripombe k predlogu modelov vrednotenja, ki morajo biti ustrezno obrazložene.

 

Več si lahko preberete na

https://www.trzic.si/doc/obcina-razpisi/javno-naznanilo-mdeli-vrednotenja092019.pdf.

 

Z januarjem 2020 pripojitev BIOS d.o.o. Tržič h Komunali Tržič d.o.o.

Komunala Tržič d.o.o. in BIOS d.o.o. Tržič sta v stoodstotni lasti Občine Tržič, zaradi želje po večji racionalizaciji, enem, namesto dveh, nadzornem svetu in številnih multiplikativnih učinkov so se svetnice in svetniki na minuli seji Občinskega sveta Občine Tržič odločili, da se BIOS d.o.o. Tržič, ki med drugim upravlja Gorenjsko plažo in Dvorano tržiških olimpijcev, vzdržuje javne površine in oddaja oglasni prostor, pripoji h Komunali Tržič d.o.o.

Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic je pojasnil, da bo "s pripojitvijo način dela lažji, lažje bo zaposlovanje, poslovanje bo nekoliko cenejše in da bo enota Biosa znotraj Komunale ohranila relativno avtonomnost". Z reorganizacijo bo družba dobila nadzorni svet, ki ga trenutno nima, ne Komunala ne Bios. Komunala Tržič bo prevzela vse Biosove zaposlene razen poslovodne osebe, katere funkcija se ukinja.

 

Zaradi vseh sprememb je v pripravi nov Odlok o ustanovitvi in organiziranju podjetja Komunala Tržič, ki je bil na nedavni seji občinskega sveta sprejet v prvem branju. Pripojitev Biosa h Komunali Tržič je predvidena z januarjem 2020.

 

Nogometno igrišče v Križah dobro služi svojemu namenu

"Nogometno igrišče v Križah je dobro obiskano in služi svojemu namenu. Redno vadi več kot sto mladih iz našega kluba in še dvakrat toliko rekreativcev," z veseljem ugotavlja župan Sajovic, ki ob tem dodaja, da se na Občini Tržič s sodelavci "trudimo, da bo v bodoče s sredstvi zunanjega razpisa projekt še nadgrajen".

  

Nova turno-kolesarska pot Trans Karavanke

V Karavankah je vzpostavljena nova turno-kolesarska pot Trans Karavanke, ki je nastala v okviru projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken. Trasa turno-kolesarske poti Trans Karavanke večinoma poteka po gozdnih cestah na prisojnih pobočjih Karavank, do vrha grebena se povzpne le na svoji najbolj zahodni točki na Peči oz. Tromeji. Na poti med drugim obišče Slovenski planinski muzej v Mojstrani ter nekaj priljubljenih planinskih postojank (Valvasorjev dom pod Stolom, Planinski dom na Zelenici, Planinski dom na Kofcah, Dom Pristava v Javorniškem Rovtu), a največja nagrada so čudoviti razgledi in uživanje v neokrnjeni naravi.

Tura je primerna za kondicijsko dobro pripravljene gorske kolesarje, saj so dnevne etape praviloma dolge od 25 do 35 km, vsak dan pa se premaga več kot 1.000 metrov višinske razlike. Celotna dolžina poti je 132 kilometrov, skupnega vzpona pa je okrog 5.500 višinskih metrov. "V Tržiču nam lepih pogledov in razgledov za pohodnike ter kolesarje nikoli ne zmanjka," ob tej priložnosti poudarja župan Sajovic.

 

Skupinski sprehod starejših za aktiven vsakdan

V organizaciji Združenja šoferjev in avtomehanikov Tržič (ZŠAM) je bil v četrtek, 26. septembra, izpeljan prijeten sprehod po Bistrici pri Tržiču s stanovalkami in stanovalci Doma Petra Uzarja Tržič.

 

Zaposleni v Domu Petra Uzarja s prostovoljci so poskrbeli za dober izkoristek lepega dne in prijetno ter aktivno druženje. Udeležence je pozdravil tudi podžupan Občine Tržič Jure Ferjan in jim zaželel, da svoj prosti čas preživljajo čimbolj aktivno, saj tako vzdržujejo kondicijo in s tem skrbijo tudi za svoje zdravje.

 

Besedarije Društva upokojencev Tržič

V torek, 24. septembra, so potekale besedarije v organizaciji Društva upokojencev Tržič, kjer so svoje vtise o prostovoljskem delu ubesedili Tanja Ahačič, Marina Berlot, Luba Jakšič in Ana Tomazin na humanitarnem področju in Ambrož Teran na športnem področju. Temo je popestrila ga. Jožica Koder s predstavitvijo svojega dolgoletnega zbirateljskega dela na področju nesnovne kulturne dediščine. Dogodka se je udeležil tudi župan mag. Borut Sajovic.

  

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

 

Ponedeljek, 30. september 2019
18.15 Delavnica za odrasle: Odkrivamo lepoto čipke - klekljarska delavnica

 

Torek, 1. oktober 2019
19.00 Domoznanski večer: Bili so ansambli

 

Sreda, 2. oktober 2019
11.00 Individualna pomoč za uporabnike računalnika

18.00 Začetni tečaj joge

18.30 Bono HIIT vadba za moške

19.00 Miha Kramli: Radosti in pasti nove tehnologije - 2. del, rešitve

19.30 Bono Step interval za ženske

 

Četrtek, 3. oktober 2019
16.00 Zdrav duh v zdravem telesu

17.00 Ura pravljic: igra Volk in sedem Kozličkov (OŠ Križe)

18.00 Predstavitev knjige: Kolarska obrt in življenje v Kurnikovi hiši

19.00 Uvodni sestanek: Alpinistična šola 2019/2020

19.00 Uvodni sestanek: Gorniška šola 2019/2020

19.30 Bono Zdravo telo za moške in ženske

---> Izlet Društva upokojencev Tržič: Poljska (3.10. - 6.10.)

 

Petek, 4. oktober 2019
9.00 Razstava: Obrazi ulice, fotografska razstava

19.00 Srečanje pogovorne skupine

---> Izlet Društva upokojencev Tržič: Poljska (3.10. - 6.10.)

 

Sobota, 5. oktober 2019
10.00 Meritve Društva diabetikov Tržič

19.00 Spominjarije na Poldeta Bibiča

---> Tečaj gorništva za zahtevne ture

---> Izlet Društva upokojencev Tržič: Poljska (3.10. - 6.10.)

 

Nedelja, 6. oktober 2019
11.00 Spominska slovesnost ob 75. obletnici požiga vasi Gozd

---> Pohod v spomin Majde Haler: Ljubelj - Zelenica

---> Tečaj gorništva za zahtevne ture

---> Izlet Društva upokojencev Tržič: Poljska (3.10. - 6.10.)

 

Tudi v tem tednu si lahko ogledate:

-          razstavo Marjana Mančka "Ilustracije in razstava starih igrač" v Galeriji Paviljon Tržič

-          in razstavo ob 10. obletnici delovanja Kulturnega društva tržiških likovnikov v Domu Petra Uzarja.

 

 

Za več informacij in podrobnosti o dogodkih v Občini Tržič kliknite TUKAJ.

Vljudno vabljeni, da nas spremljate na družabnih omrežjih (Facebook: @ObcinaTrzic in Twitter: @obcinatrzic).

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi