Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja

Svoja vrata je za obiskovalce v sredo, 19. junija, odprla Gorenjska plaža, pred nami pa je praznovanje dneva državnosti, ki ga bomo v Tržiču obeležili na svečanosti na mejnem prehodu Ljubelj. Preverite o čem so razpravljali občinski funkcionarji in koliko ponudb je prejela Občina Tržič za sanacijo po ujmi v Dovžanovi soteski. Zaradi novega krožišča Sokolnica je povečana varnost v prometu, staro mestno jedro pa je bogatejše za nov butik, kjer lahko kupite od oblačil do modnih dodatkov in obutve. Nogometni klub Tržič 2012 je prevzel upravljanje nogometnega igrišča v Križah, medtem ko bo vodovod Paloviče v kratkem prenesen v upravljanje podjetja Komunala Tržič d.o.o.
Praznovanje dneva državnosti v Tržiču

Veteranske organizacije in Občina Tržič vas jutri, v torek, 25. junija, ob 14. uri, vabijo na svečanost ob dnevu državnosti, ki  bo pri spominskem obeležju Policijskega veteranskega društva Sever, na mejnem prehodu Ljubelj.

Udeležence slovesnosti bosta pozdravila župan Občine Tržič, mag. Borut Sajovic, ter podpredsednik Policijsko veteranskega društva Sever Gorenjska, g. Ivan Hočevar, slavnostni govornik pa bo minister za notranje zadeve g. Boštjan Poklukar. Po končanem uradnem delu bo sledilo druženje in pogostitev.

Tudi letos se boste lahko podali na že 19. tradicionalni pohod po poteh teritorialne obrambe. Zbor pohodnikov je ob 8. uri pred gostiščem Kravla Koren, od koder se boste z avtobusom podali do Drage in od tam preko planine Preval na plato Ljubelj.

 

Glavni poudarki junijske seje Občinskega sveta OT

V četrtek, 20. junija, je potekala 6. redna seja Občinskega sveta Občine Tržič, kjer je bilo med drugim predstavljeno delo Policijske postaje Tržič za leto 2018 in poročilo o delu Medobčinskega inšpektorata Kranj za leto 2018. Odgovorna urednica lokalnega časopisa Tržičan Irma Lipovec je podala poročilo o delu uredniškega odbora in finančnem poslovanju občinskega glasila Tržičan v letu 2018. Svetnice in svetniki, ki so poročilo potrdili soglasno, so v razpravi pohvalili delo urednice in uredniškega odbora ter pozdravili pozitivne spremembe in posodobitve lokalnega glasila.

 

Soglasno je bil sprejet predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o turističnem vodenju na ravni turističnega območja Občine Tržič. Svetnice in svetniki so spregovorili tudi o pripojitvi družbe Bios, poslovne storitve, svetovanje in razvoj, d.o.o., Tržič k družbi Komunala Tržič d.o.o. in temu ukrepu prižgali zeleno luč ter se seznanili z informacijo o financiranju političnih strank v Občini Tržič za leto 2019.

 

Zaradi novega krožišča Sokolnica povečana varnost v prometu

Na krožišču Sokolnica je bil v minulem tednu opravljen tehnični pregled. Gorenjska gradbena družba je zaključila z deli, medtem ko je pred nami še ureditev hortikulture, kjer je potrebno nekaj stvari še popraviti in nadgraditi.

Hortikultura je delo krajinskega arhitekta Janeza Dolinarja iz Tržiča. Bistvo ideje zasaditve pa je v skladu s priporočili Čebelarske zveze Slovenije in Vlade RS - medonosne trajnice, ki spodbujajo pestrost in izboljšujejo pogoje za življenje čebel, ki so dragocene opraševalke.

"Ključno se mi zdi, da je varnost v prometu zaradi krožišča povečana. Krožišče deluje dobro, nesreč ni bilo, pretočnost pa je velika," poudarja župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki ob tem dodaja: "Pomembno je tudi tisto, kar je skrito pod krožiščem – metri in metri dragocene obnovljene komunalne infrastrukture."

 

Sokolnica, kot spomeniško zaščiten objekt, dobiva v sklopu tega projekta tudi urejen predprostor, prav tako je lepo uspela obnova Parka za prijateljstvo. Sestavni del tega projekta je bil tudi severni vstop v industrijski kompleks BPT, kjer so dela že zaključena in slednji že služi svojemu namenu.


Odpiranje ponudb za sanacijo po ujmi v Dovžanovi soteski

V minulem tednu je potekalo odpiranje ponudb za sanacijo po ujmi v Dovžanovi soteski, ki je Občino Tržič prizadela oktobra lani. Občina Tržič je prejela dve ponudbi, ki jih strokovne službe občine v teh dneh podrobno pregledujejo in jih zaenkrat ne komentiramo.

 

"Občina Tržič je s tem dejanjem storila prav vse, da bi se sanacija lahko začela, zato z nekoliko grenkim priokusom čakamo na sklep Vlade RS, da potrdi sanacijski načrt in sprosti sredstva," je izpostavil župan Sajovic in povedal, da morajo gradbeno sezono čim bolje izkoristiti, saj morajo zaradi državne pomoči zadnje račune prejeti najkasneje do 25. novembra 2019.

 

V Dovžanovi soteski pa ob tem poteka izgradnja turistično – informacijske točke, ki je sofinancirana s programa CLLD in pomeni eno izmed dragocenih infrastrukturnih točk tržiškega turizma. Vrednost pogodbenih del znaša dobrih 104.000 evrov, dela pa bodo predvidoma končana do konca julija.

  

Nov butik v mestnem jedru

Mestno jedro Tržiča je bogatejše za nedavno odprt butik "Boutique nº 18". "Podjetniku domačinu in njegovi družini, kot tudi vsem ostalim vse bolj prepoznavnim odličnim lokalom na glavni ulici želim lepo, uspešno in dobro obiskano poletje," je z navdušenjem povedal župan Sajovic.

 

Boutique nº 18 je prostor, kjer lahko občanke in občani ter naši gostje nakupijo modne dodatke, torbice, oblačila pa tudi nekaj specifične obutve. Na Občini Tržič smo zadovoljni, da je bil butik v prvih dneh dobro obiskan.

 

NK Tržič 2012 prevzel upravljanje nogometnega igrišča v Križah

Občina Tržič je v preteklem tednu upravljanje novega nogometnega igrišča v Križah s pomožnimi objekti predala v upravljanje NK Tržič 2012. "Zadovoljni smo, da se mladi in starejši s tem priljubljenim športom lahko ukvarjajo v domači občini. Igrišče je namenjeno delovanju kluba pa tudi rekreativnemu igranju nogometa, po dogovoru z upravljalcem," je povedal župan Sajovic.

 

Občina Tržič se bo v naslednjih letih na razpisih prizadevala pridobiti dodatna sredstva za ureditev igrišča z veliko nogometno travo, ograditev igrišča in izgradnjo garderob ter tribun.

  

Vodovod Paloviče bo prenesen v upravljanje podjetja Komunala Tržič d.o.o.

Na željo velike večine krajanov vasi Paloviče, da se vaški vodovod prenese v upravljanje komunalnega podjetja Tržič, smo na Občini Tržič trenutno v fazi usklajevanja in pripravljanja pogodb o brezplačnem prenosu vodovoda.

 

V fazi priprave je tudi načrt, ki bo s prostovoljnim delom, trenutno ne idealen vodovod, v prihodnjih letih še moderniziral in nadgradil. "Ocena je, da bomo za investicije v naslednjih 5 letih potrebovali okoli 200.000 evrov," je finančni vložek v zgodbo ovrednotil župan Sajovic.

 

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

 

Ponedeljek, 24. junij 2019
7.30 Šola zdravja: Rekreacija

8.00 Šola zdravja: Rekreacija

17.00 Krajevni praznik KS Ravne

---> Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

---> 30 dni 30 minut branja: Poletavci

 

Torek, 25. junij 2019
7.30 Šola zdravja: Rekreacija

14.00 Osrednja slovesnost ob dnevu državnosti

---> Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

---> 30 dni 30 minut branja: Poletavci

 

Sreda, 26. junij 2019
7.30 Šola zdravja: Rekreacija

8.00 Šola zdravja: Rekreacija

10.00 Individualno računalništvo

11.00 Individualna pomoč za uporabnike računalnika

---> Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

---> 30 dni 30 minut branja: Poletavci

 

Četrtek, 27. junij 2019
7.30 Šola zdravja: Rekreacija

10.00 Individualno računalništvo

---> Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

---> 30 dni 30 minut branja: Poletavci

 

Petek, 28. junij 2019
7.30 Šola zdravja: Rekreacija

8.00 Šola zdravja: Rekreacija

---> Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

---> 30 dni 30 minut branja: Poletavci

 

Sobota, 29. junij 2019
9.00 Gutenberški dnevi (II. del)

---> Planinski pohod: Petruvo, Osilnica

---> Podjetniški tabor za osnovnošolce

---> Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

---> 30 dni 30 minut branja: Poletavci

 

Nedelja, 30. junij 2019
20.30 Glasbeni večer v Tržiškem muzeju: Jazz ladies

---> Podjetniški tabor za osnovnošolce

---> Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

---> 30 dni 30 minut branja: Poletavci

 

Še vedno si lahko prav vsak dan v Galeriji Atrij ogledate razstavo "Neuhaus: Od prvih omemb do sodobnosti". Vljudno vabljeni.

Za več informacij in podrobnosti o dogodkih v Občini Tržič kliknite TUKAJ.

 

Vljudno vabljeni, da nas spremljate na družabnih omrežjih (Facebook: @ObcinaTrzic in Twitter: @obcinatrzic).

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi