Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
10°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Med prejemniki priznanja Prostovoljstvu prijazno mesto, ponovno tudi Tržič

Slovenska filantropija spodbuja razvoj prostovoljstva v občinah z natečajem Prostovoljstvu prijazno mesto. V Kulturnem domu v Črni na Koroškem je v okviru že 20. Nacionalnega tedna prostovoljstva, 21 slovenskih občin prejelo naziv Prostovoljstvu prijazno mesto. Med njimi je ponovno tudi Tržič.
Občina Tržič je priznanje prejela za aktivno podporo delu prostovoljskih organizacij, za spodbujanje prostovoljstva in vlaganja v infrastrukturo, ki omogoča tudi boljše delo prostovoljskim organizacijam, predvsem športnim organizacijam in organizacijam za zaščito in reševanje. V občini deluje preko sto prostovoljnih društev, v katera je vključenih več kot 2.200 občank in občanov. Iz proračuna Občine Tržič jim je preko različnih oblik financiranja vsako leto namenjenih več kot 700 tisočakov.  

»Slovenska filantropija to dragoceno in redko priznanje, s katerim se od 212 občin ponaša slaba desetina, podeli zelo previdno. Izpolnjevanje ostrih kriterijev, ki so vezani na financiranje in delo s prostovoljci, vsako leto ponovno preveri. Naziv ni trajen in ga je potrebno vsako leto obnavljati in dokazovati, da je skrb za prostovoljstvo še vedno na zadostnem nivoju,« je po prejemu nagrade povedal mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič, ki delo tržiških društev dobro pozna in se zaveda, da brez številnih prostovoljnih ur posameznikov, ne bi bila tako uspešna.

Častno pokroviteljstvo na Slovesnem dnevu prostovoljstva je sprejel predsednik Vlade Republike Slovenije gospod Marjan Šarec, ki se je prireditve tudi udeležil in podelil priznanja.

Za občine prejemnice naziva Prostovoljstvu prijazno mesto je pred podelitvijo potekal posvet županov na temo izmenjave dobrih praks in priložnosti za razvoj in promocijo prostovoljstva.

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi