Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

SREČANJE OSNOVNOŠOLCEV S PISATELJICO IN IGRALKO NATAŠO KONC LORENZUTTI

Otroci zadnje triade vseh treh osnovnih šol, ki so uspešno zaključili bralno značko, so se zbrali v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja na srečanju z igralko, danes pa bolj pisateljico Natašo Konc Lorenzutti. Pisateljica, igralka, ki je delala v SLG Celje in SNG Nova Gorica, scenaristka, režiserka, mati petih otrok, profesorica, je oseba z bogatimi izkušnjami, ki jih je na iskriv in humoren način delila z nami. Ura druženja je bila enkratna, nepozabna.

Za svoj pisateljski opus je požela številne nagrade. Letos je bil v projektu Rastem s knjigo za sedmi razred osnovnih šol izbran njen roman Avtobus ob treh. Knjiga, ki je številnim mladim bralcem sedla v srce kot ena najboljših knjig, knjiga, s katero so se lahko mladi bralci poistovetili in se ob branju tudi nasmejali. Na srečanju je pisateljica tudi zapela svojo pesem na znano melodijo Kekčeve pesmi, izkazala se je tudi  z izvrstnim kamišibajem, v katerem je uprizorila štiri svoje upesnjene basni.

 

Uživali smo ob njenem pripovedovanju, se smejali njenim anekdotam, ob koncu je nekaj učencem podelila avtograme v svoje knjige.

Vsem mladim bralcem tudi knjižničarji želimo čim več lepih zgodb, knjig, ob katerih naj uživajo, domišljija pa naj jih ponese v širni svet. Naša velika želja je, da se ob letu snidemo s še več bralci, tudi tistimi, ki do sedaj niso posegali po knjigah. Na koncu pa še nekaj mnenj o srečanju:

»Všeč mi je bilo 10000 %.«
»Super!!!!!«
»Odlično.«
»Všeč mi je bil del s kamišibajem, ker moja mami tudi to riše.«



Martina Klemenčič

Oglejte si tudi