Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

S slovenskimi in španskimi ljudskimi pesmimi se začenjajo Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju

Z veseljem napovedujemo Glasbene večere v Tržiškem muzeju 2022, ki jih za vse ljubitelje dobre glasbe že osmo leto zapored pripravlja  Tržiški muzej v sodelovanju s programsko vodjo Romano Krajnčan in podporo Občine Tržič.
Glasbene večere v Tržiškem muzeju  bosta otvorili  vrhunski, temperamentni in lepi glasbenici Irena Yebuah Tiran in Eva Hren. Pripravili sta bogat program, na katerem bomo slišali slovenske in španske ljudske pesmi.

Mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran je z odliko diplomirala na salzburškem Mozarteumu, kjer je uspešno zaključila tudi podiplomski študij - smer samospev. Izpopolnjevala se je pri sloviti sopranistki Grace Bumbry. Debitirala je v ljubljanski Operi, poleg tega pa je sodelovala tudi z orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Bavarskim radijskim orkestrom, ansamblom Recherche, ansamblom Klangforum ... Kot članica vokalnega ansambla Nova na Dunaju je nastopila na festivalih v Salzburgu, Bregenzu, Styriarte, Wien Modern... Nastopila je tudi v Beriovi Sinfoniji za 8 solistov in orkester z Dunajskimi Filharmoniki ter v praizvedbi Haasove opere Melancholia v pariški Nacionalni operi. Veliko se posveča  izvajanju sodobne klasične glasbe. Je tudi članica Slovenskega komornega glasbenega gledališča. Redno sodeluje z novomeškim Anton Podbevšek teatrom, Studiem XXV in poučuje petje na novomeški glasbeni šoli.

Pevka in kitaristka Eva Hren, spada med tiste slovenske glasbenike, ki so zavestno odprti za različne glasbene vplive. Klasično petje je študirala pri Nadici Grozdanovi, jazzovsko petje pa Sheili Jordan, Nancy Marano in pri Cynthi Utterbach ter končala študij kitare na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Andreju Grafenauerju. Nastopa z različnimi glasbenimi zasedbami: Simfoniki RTV- Slovenija, Bigband RTV-Slovenija, Camereta Labacensis, Bigband slovenske vojske ter do leta 2005 kot članica terceta Katrinas. Aktivno nastopa tudi v mjuziklih, izdala je večje število albumov na katerih nastopa predvsem kot pevka z raznimi zasedbami.  Večinoma se posveča predelavi ljudskih pesmi v moderne žanre.

Prvi koncert bo na sporedu v petek, 27. maja 2022, ob 20. uri v Pollakovem salonu Tržiškega muzeja.

 

Vstopnice za koncerte si lahko zagotovite v Tržiškem Muzeju (T: 04 53 15 500, E-pošta: trziski.muzej@guest.arnes.si) ter v TPIC Tržič (T: 04 5971536 ali GSM: 051 627 057).

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si).

Programska vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com).

Oglejte si tudi