Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Predstavitev KS Kovor

Krajevna skupnost Kovor ima dolgo zgodovino. V tem prispevku pa bi opisal aktivno delovanje in pridobitve od leta 2011, ko so se krajani na zboru krajanov odločili da zgradimo Dom krajaov. Le tega smo slovesno predali svojemu namenu junija 2015. Že pred tem dogodkom dom uporabljamo za razne prireditve in objekt je dobil dušo in življenje.
Dogajajo se prireditve za otroke, kulturne in dramske prireditve za krajane. Zgradili smo tri otroška igrišča v Kovorju, v Zvirčah in na Loki. V novi dvorani se odvijajo tudi praznovanja osebnih obletnic za krajane naše KS in tudi iz sosednjih vasi.

Želimo si, da bi v okviru Kulturnega društva nastala še domača dramska skupina, ki bi nastopili na domačem odru, čeprav radi povabimo in sprejmemo dramske skupine iz drugih društev. Na našem odru vsaj trikrat letno nastopijo otroci naše podružnične šole Kovor, kar gre pohvala učiteljicam naše šole.

V načrtu razvoja naše KS, pa trenutno poleg asfaltiranja in posodobitve cest in dostonih poti skrbimo za dva pomembna pločnika, to je pločnik Loka-Kovor za kar imamo poleg projekta tudi soglasja in pločnik skozi vas Zvirče. Imamo pripravljen projekt in polovico potrebnih soglasij. Verjamemo, da bomo zastavljene projekte zaključili do konec leta 2018


Predsednik KS Kovor Franci Smolej

Oglejte si tudi