Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Odplesali do regijskega srečanja

V marcu je potekalo območno srečanje otroških in odraslih folklornih skupin, kjer so se predstavile tri skupine Folklorne skupine Karavanke. Prvič so se občinstvu predstavili člani Mlajše otroške folklorne skupine, ki so se društvu pridružili oktobra 2022.

Strokovni spremljevalki, ki sta spremljali srečanje in vodjem podali strokovno mnenje, sta starejšo otroško in mladinsko skupino izbrali za nastop na regijskem srečanju folklornih skupin. Starejša otroška skupina se je predstavila z odrsko postavitvijo Na planincah luštno biti, v kateri so otroci predstavili nekdanje življenje otrok v planinah. Mladinska skupina pa se je predstavila z odrsko postavitvijo Štumf s' ta uscane gase, s katero so se dotaknili stare tržiške obrti – nogavičarstva.

Regijsko srečanje otroških folklornih skupin je potekalo 15. aprila v Tržiču, regijsko srečanje odraslih folklornih skupin pa 14. maja v Mengšu.

Skupini sta z uvrstitvijo na regijsko srečanje dokazali kakovosten nivo poustvarjanja slovenskega ljudskega izročila, za kar jima iskreno čestitamo.

Oglejte si tudi