Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Nove novice prišle tudi v Podljubelj

Po lanskoletnem uspešnem koncertu z naslovom Prišle so nove novice v Kovorju so Pevke ljudskih pesmi KD FS Karavanke nadaljevale s "turnejo". V soboto, 15. 2., so se tako poslušalci v 60. leta vrnili v Domu krajanov Podljubelj.
Prek različnih medijev so poslušalci spoznali, kako so se sporočila prenašala med vojno, kako se je vnela prva ljubezen, kako so gospodinje skrbele za svoj dom in kje so našli zgodbe za razvedrilo. Šaljivih, žalostnih, resnih, navihanih in težkih življenjskih zgodb, ki so jih pevke povezale s tematsko povezanimi pesmimi, ni manjkalo.

 

Vsakokrat, ko je poštar prinesel pismo ali razglednico iz vojske, so dekleta, mame, žene in otroci trepetali in v upanju na čimprejšnjo vrnitev dragega brali poslano. Novice niso bile vsakokrat pozitivne. Gospodinje so takrat nasvete o tem, kako razveseliti moža in s čim razbarvati tkanino, prebirale v reviji Naša žena pod rubriko Nasvete za vrle in snažne gospodinje. Takrat aktualen humoristični časopis Pavliha je nemalokrat poskrbel za razvedrilo ob popoldanski čajanki.

 

Da pa bi bil volk sit in koza cela, smo se s v Podljubelju s časovnim strojem vrnili v šestdeseta tudi z dobrotami, ki so jih pripravile naše mame in babice. Marsikoga so odpeljale v radostne čase iz otroških dni, mlajšim obiskovalcem pa predstavile dobrote iz časov, ko so bili naši babice in dedki otroci.

 

Odziv poslušalcev je bil zopet nad pričakovanji, dvorana pa tudi tokrat polna.

 

Oglejte si tudi