Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
30°C
16°C
ČE.
30°C
15°C

KULTURNI PRAZNIK V VRTCU TRŽIČ - MALO DRUGAČE

V Vrtcu Tržič vsako leto kulturni praznik obeležimo z dejavnostmi, ki so povezane s kulturo, in pripravimo tudi dogodke po enotah, ki si jih ogleda po več skupin skupaj. Ker se letos skupine niso smele družiti, smo dejavnosti načrtovali tako, da smo praznovali po oddelkih. Ustvarjali smo na teme, povezane s kulturo, pripravili razstave, prepevali, plesali in se pogovarjali.


V enoti Deteljica pa smo se poleg tega dogovorili, da se bomo z otroki iz skupine Nagelj naučili slovensko himno in jo ob 9. uri zapeli za vse otroke v enoti. Kako? Seveda prek spleta in to v živo. Naša ideja je bila všeč strokovnim sodelavkam in sodelavcem vseh enot našega vrtca in so se nam želeli pridružiti. Seveda smo jih z veseljem vključili v dogodek in jim poslali povezavo. Komaj smo čakali, da bo napočil pravi trenutek. Vse je delovalo, kot smo načrtovali, in ponosno smo zaključili, da je super, da se lahko tudi v vrtcu povezujemo na ta način.


Nekaj skupin iz enote Palček povezalo z oddelki otrok iz enote Križe in Deteljice. Ob pričakovanju trenutka, ko bomo preko ekrana zagledali otroke iz ostalih oddelkov, smo nestrpno čakali. Prav lepo jih je bilo videti in jim pomahati. Srečanje je bilo nekaj posebnega. Lepo je bilo videti prijatelje, četudi na daljavo.

V enoti Palček smo v okviru slovenskega kulturnega praznika pripravili razstavo v čast izjemnemu slovenskemu pesniku dr. Francetu Prešernu. Vsaka skupina je pripomogla k razstavi z izdelki. Nekateri so izdelali cilinder, plakat o kulturnem prazniku, drugi portret Prešerna, ali pa so njegovo podobo vtisnili v das maso. Nekateri pa so sami izdelali papir, nanj napisali nekaj znanih verzov in jih postavili v okvir, katerega so sami izdelali. Razstava se vije vse od vhoda, po stopnicah in to čisto do vrha.

Še sami si jo oglejte in doživite delček slovenskega kulturnega praznika. http://enotapalcek.splet.arnes.si/razstava-ob-kulturnem-prazniku-v-enoti-palcek/


V enoti Križe je bilo prav tako kulturno-praznično.

Strokovni delavci in otroci enote Križe smo letos v skupnem projektu praznovali Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, na prav poseben način. Poleg zanimivih individualnih vsebin v vsaki skupini - prebiranje Prešernove poezije, ustvarjanje kratkih zgodb, pisanje pesmi, ustvarjanje v duhu Povodnega moža, kiparjenje … - smo v vseh starostnih skupinah risali Prešernov portret v poljubni tehniki. Med sprehodom po vrtcu je prek čudovitih umetnin lepo viden razvoj otroške risbe skozi starostna obdobja. Slovensko himno so otrokom zapeli na daljavo iz enote Deteljica. 


Za enoto Deteljica zapisala Andreja Šmid, za enoto Palček Alenka Gartnar ter za enoto Križe Tina Klemenčič.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi