Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

DEJAN PEVČEVIĆ NA OBISKU OB KONCU OSNOVNOŠOLSKE BRALNE ZNAČKE

Ob koncu bralne značke v Knjižnico dr. Toneta Pretnarja vsako leto povabimo otroke okoliških osnovnih šol na zaključno prireditev. Nanjo povabimo zanimive goste, tako smo med drugim doslej gostili že pisateljico Deso Muck, kantavtorja Adija Smolarja, raperja Zlatka, fotografa Mateja Megliča in druge.
Letos smo v goste povabili igralca, voditelja, popotnika in še marsikaj drugega, Dejana Pevčevića. V dobri uri pogovora nam je med drugim zaupal, kako je delal sprejemni izpit na AGRFT, kako se je rešil iz puščavskega peska, kakšnega okusa je krokodilji rep ... Otroci so ga z veseljem poslušali in mu postavili marsikatero vprašanje.
Učenci Osnovne šole Tržič so se nam po obisku oglasili in zapisali naslednje:

 

KNJIŽNE BUBE IZ OŠ TRŽIČ V KNJIŽNICI DR. TONETA PRETNARJA

Nagrada za pridne bralce/značkarje je bil obisk Knjižnice dr. Toneta Pretnarja, kjer nas je pričakal Dejan Pevčević. Njegov prihod med nas je bil nekaj posebnega; prišel je namreč moderni povodni mož v motoristični obleki, ki je Urško zapeljal drugače kot Prešernov. Zelo zanimivo.

Dejan Pevčević je izjemen igralec, avanturist, režiser in še kaj. Knjižničarka nam ga je predstavila, mu zastavila nekaj vprašanj, nato pa je pogovor kar sam stekel. Rad je odgovarjal na naša vprašanja, ki jih kar ni zmanjkalo. Igralca prej nisem poznala, zaradi dobre urice druženja pa si ga bom zapomnila za vedno.

Patrik, Julija

Dejan Pevčević je zelo dober igralec. Navdušil nas je z interpretacijo Povodnega moža.

Brina

Je velik pustolovec, recitator, igralec in zelo doživeto govori.

Zala

Obiskal nas je Dejan Pevčević. Urica preživeta z njim, mi je bila zelo zanimiva. Rad potuje po svetu, najbolj všeč mi je bila njegova predstavitev Povodnega moža.

Gašper

 

Knjižne bube smo občudovale gosta, dobile smo dober razlog, zakaj delati bralno značko tudi prihodnje leto.

Bube Neža, Rebeka in Neja


Napisala: Sabina Šolar

Oglejte si tudi