Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

IZGINJAJOČE KULTURE vrhunskega fotografa Arneta Hodaliča

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK, 8. FEBRUAR

Ulice Tržiča bodo v tednu praznovanja slovenskega kulturnega praznika okrašene s portreti dr. Franceta Prešerna, ki so jih naslikali člani Kulturnega društva tržiških likovnikov. 

Vabimo vas, da slavnostno dopoldne v sredo, 8. februarja 2023, ob 10.30 začnete pred Ljudsko univerzo Tržič, kjer bo potekal recital Prešernove poezije. Potem naj vas pot vodi na Balos 4, v Knjižnico dr. Toneta Pretnarja. 

Poklon velikemu poetu in vizionarju dr. Francetu Prešernu bomo v knjižnici ob 11. uri izkazali z glasbo in recitacijami, ki jim bo sledilo predavanje IZGINJAJOČE KULTURE vrhunskega fotografa Arneta Hodaliča.


Vabimo Knjižnica dr. Toneta Pretnarja, Kulturno društvo tržiških likovnikov in ZKO.


ARNE HODALIČ

je mednarodno uveljavljen fotograf, fotoreporter, biolog, potapljač, jamar, predavatelj in mentor. V oddaljenih kotičkih sveta sta se Arne Hodalič in Katja Bidovec pred nekaj leti lotila fotografiranja staroselskih ljudstev, ki so se, po mnenju antropologov, zaradi različnih vzrokov znašla na robu izumrtja. Nekatera od njih bodo po predvidevanjihv nekaj letih ali desetletjih postala le še oddaljen spomin. Avtorja sta prepričana, da bo to fotografsko gradivo z leti pridobilo zgodovinsko in antropološko vrednost.

Fotografirala sta jih na težko dostopnih območjih, v težkih razmerah. Obiskala sta štiri odmaknjena območja: bregove reke Omo v bližini jezera Turkana v Etiopiji, zadnje kotičke divjine Arunčal Pradež in Nagaland v Indiji, ljudstva Himba in Sana v Namibiji in osvobojeno ozemlje Zahodne Sahare, ki je že od leta 1975 pod maroško okupacijo.

Oglejte si tudi