Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

Zdravstveni dom Tržič vabi na cepljenje proti COVID-19. Vrata občinske stavbe v Tržiču ta teden še zaprta. V naslednjih dneh vročanje odločb o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Objavljen je Javni razpis za sofinanciranje začetnih investicij in ustvarjanja novih delovnih mest v tem in prihodnjem letu.


Zdravstveni dom Tržič vabi na cepljenje proti COVID-19

Zdravstveni dom Tržič v skladu z nacionalno strategijo izvaja cepljenje proti bolezni COVID-19.

Vse, ki se za cepljenje še niste odločili, vljudno vabimo, da se odločite za ta korak, ki je pomemben tako za vaše osebno zdravje kot za spopadanje naše družbe z epidemijo.

Naročite se lahko:

  • pri svojem osebnem zdravniku,
  • na telefonsko številko 030 482 665 od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro,
  • na spletni strani Zdravstvenega doma Tržič.

Ob naročanju je potrebno navesti vašo aktualno telefonsko številko. Prva izbira naj bo prenosni telefon.

Po prijavi na svojem telefonu redno spremljajte SMS sporočila, saj boste preko njih povabljeni na cepljenje. 



Vrata občinske stavbe za zunanje obiskovalce ta teden zaprta

Vrata občinske stavbe v Tržiču so, skladno z vladnim ukrepom za zaustavitev javnega življenja med 1. in 12. aprilom 2021, za vse zunanje obiskovalce zaprta.

V tem času bomo na Občini Tržič občankam in občanom na voljo po telefonu 04 597 15 10 oziroma preko elektronske pošte obcina@trzic.si. Občanke in občane občine Tržič prosimo, da se držijo predpisanih ukrepov in z odgovornim ravnanjem pripomorejo k čim hitrejši zaustavitvi epidemije.

Odločbe o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za leto 2021

Finančna uprava Republike Slovenije bo v četrtek, 8. aprila 2021 začela z vročanjem odločb o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za leto 2021.

Zavezancem pravnim osebam in fizičnim osebam, ki so prijavljene v sistem elektronskega vročanja prek portala eDavki, bodo odločbe skladno s 85.a členom ZDavP-2 vročene prek portala eDavki, ostalim fizičnim osebam pa bodo odločbe vročene z navadno vročitvijo, pri čemer se šteje, da je vročitev opravljena 15. dan od dneva odpreme.

Javni razpis za sofinanciranje začetnih investicij in ustvarjanja novih delovnih mest na obmejnih problemskih območjih v letih 2021 in 2022

Občina Tržič vabi, da se pravne in fizične osebe (v nadaljevanju: podjetja), ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so na dan oddaje vloge na ta javni razpis vsaj 18 mesecev registrirane oziroma vpisane po Zakonu o gospodarskih družbah oziroma Zakona o zadrugah  oziroma po ustreznih predpisih, ki veljajo v drugih državah in bodo izvedle investicijo na upravičenem območju, prijavijo na Javni razpis za sofinanciranje začetnih investicij in ustvarjanja novih delovnih mest na obmejnih problemskih območjih v letih 2021 in 2022.

Namen javnega razpisa je spodbujanje začetnih investicij in ustvarjanje novih delovnih mest na upravičenem območju občin, med katerimi je tudi občina Tržič. 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje začetnih investicij v opredmetena in neopredmetena osnovna sredstva, povezano z vzpostavitvijo nove poslovne enote, razširitvijo zmogljivosti obstoječe poslovne enote, diverzifikacijo proizvodnje poslovne enote vlagatelja na proizvode in storitve, ki jih na zadevnem območju prej ni proizvajala ali bistveno spremembo proizvodnega procesa v obstoječi poslovni enoti.

ROK ZA PRIJAVO: 30. 4. 2021, do 23.59.

Podrobnosti razpisa so zapisane na povezavi: https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/dodaj-javna-objavajavni-razpis-za-sofinanciranje-zacetnih-investicij-in-ustvarjanja-novih-delovnih-mest-na-obmejnih-problemskih-obmocij-v-letih-2021-in-2022/

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi