Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

TEKMA ŠPORTNEGA PLEZANJA

V nedeljo 3.2. 2019 je bila telovadnica v Šentlovrencu polna mladih tekmovalcev športnega plezanja, njihovih navijačev in občanov Šentlovrenca ter širše okolice.
Športno društvo Šentlovrenc je že drugič organiziralo tekmo v športnem plezanju, ki je bila dobro obiskana. Na tekmi je sodelovalo kar šestdeset mladih plezalcev, ki so se trudili do zadnjega oprimka. Po umetni steni so plezali domači šentlovrenski plezalci, v goste pa so prišli plezalci iz Mirne Peči in Novega mesta. Pomerili so se na dveh različno težkih smereh in bili razdeljeni v različne starostne skupine. Tekma je bila napeta do samega konca, saj so bili v nekaterih skupinah tekmovalci izenačeni in so se morali za dokončno uvrstitev pomeriti v finalu. Čisto vsi so se potrudili po najboljših močeh. Na steni so pokazali svoje znanje, ki ga pridobivajo vsak teden na urah plezanja ter pogum in vzdržljivost, ki je potrebna za osvojitev vrha plezalne smeri. Za trud so bili nagrajeni z vzkliki številnih navijačev in ploskanjem ob doseženem vrhu. Najboljši trije v vsaki skupini pa so dobili še praktične nagrade.
Tekma je bila dobro organizirana, za kar so v svojem prostem času poskrbeli vaditelji športnega plezanja v Šentlovrencu.
Preživeli smo lepo športno dopoldne v družbi športnikov. Tako se uresničuje cilj športnega društva, da bi se čim več otrok ukvarjalo s športom. Vsako leto plezanje obiskuje več otrok in udeležba na športnih dogodkih je vedno večja.
Športno plezanje zaznamuje utrip športnega dogajanja v Šentlovrencu, podpirajo nas sponzorji, krajevna skupnost in Občina Trebnje.



Oglejte si tudi