Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

PRVA ZLATA MEDALJA NA DRŽAVNIH PRVENSTVIH ZA ATLETSKO SEKCIJO TREBNJE

V januarju in začetku februarja so bila na sporedu dvoranska atletska državna prvenstva za različne mlajše starostne kategorije.
Dve leti po osvojitvi prve posamične medalje za našo atletsko sekcijo je napočil trenutek, ko se lahko pohvalimo tudi z naslovom državne prvakinje. V Celju je z zlato medaljo svoj talent potrdila Karla Jerič, ki je v kategoriji 13-letnic po ogorčenem boju v skoku v višino premagala klubsko kolegico iz Novega mesta, obe sta preskočili 157 cm. Karla je teden dni kasneje na otvoritvenem tekmovanju v prvi slovenski krožni atletski dvorani v Novem mestu nastopila še v starejši kategoriji (U16) in presenetila, saj je v skoku v višino osvojila bronasto medaljo, v suvanju krogle pa na 5. mestu le za 13 cm zaostala za medaljo, 3 kg težko kroglo je sunila kar 10,24 metra daleč.

A to niso bile edine medalje te zime za mlade trebanjske atlete. V Celju je srebrno medaljo v kategoriji 12-letnikov osvojil tudi Tjaž Djaip Bartolj. Priboril si jo je v teku na 600 m. Na tekmovanju 10-letnic v Slovenski Bistrici je Patricija Kamin s preskočenimi 325 centimetri v skoku v daljino osvojila srebrno medaljo, medtem ko je na tem tekmovanju Jan Šalehar v kategoriji 11-letnikov pomagal štafeti AK Krka do zlate medalje ter osvojil nehvaležno 4. mesto v teku na 400 m.

Zadnje na sporedu je bilo prvenstvo za mlajše mladince (U18). Na tem tekmovanju se je ponovno izkazala Eva Murn, saj je osvojila tretje mesto in s časom 8,96 sekunde v teku na 60 m z ovirami prvič premagala mejo devetih sekund. Odlična popotnica pred poletno sezono.

Z osvojenimi kar šestimi medaljami v zimski sezoni je postavljen nov mejnik trebanjske atletike in komaj čakamo pomlad, ko bomo treninge iz telovadnice preselili nazaj na atletsko stezo. Predvsem so najmlajši v velikem pričakovanju nastopa na letošnjem trebanjskem atletskem mitingu, ki bo na sporedu v petek, 31. maja, in na katerem bodo lahko svoje veščine in sposobnosti prikazali svojcem in prijateljem.

Iskrene čestitke za odlične rezultate tudi vsem ostalim tekmovalcem, ki so nastopili na prvenstvih!

 

Mitja Svet, trener atletike

 

(Foto: Mitja Svet)

Oglejte si tudi