Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
PET.
15°C
2°C
Oceni objavo

5. OBLETNICA DELOVANJA ATLETSKE SEKCIJE V TREBNJEM

Pred petimi leti smo ob podpori Atletskega kluba Krka iz Novega mesta in Občine Trebnje ustanovili Atletsko sekcijo Trebnje. Naš cilj je bil, da bi osnovnošolcem približali atletiko, saj je ta šport osnova vsem športom. Otroke želimo vzpodbuditi, da osvojijo osnovne gibalne sposobnosti, povezane s tekom, skoki in meti, predvsem pa jih želimo povabiti na stadion in v naravo. Pohvaliti se moramo, da nam to zelo dobro uspeva, saj je v tem obdobju preko naše sekcije atletiko spoznavalo skoraj 200 otrok.
Občina Trebnje nas vsa leta podpira in nam omogoča zelo dobre pogoje za delovanje atletske sekcije, saj lahko v Trebnjem opravljamo celovite treninge za najmlajše in se pripravljamo na tekmovanja. Poleg tega, pa je poskrbela, da smo lahko letos opravili tudi prve treninge skoka v višino na domačem stadionu, saj so namestili blazine za skok v višino. 

 

Letošnje leto je prineslo razmere, ki neverjetno spreminjajo naš vsakdan. Tudi na področju športa nas trenutno stanje vodi v iskanje rešitev, ki po eni strani spoštujejo vse ukrepe, po drugi strani pa še vedno omogočajo vzdrževanje in nadgrajevanje fizične pripravljenosti naših varovancev. 

 

Na srečo smo lahko v kratkem poletnem obdobju izvedli prilagojeno tekmovalno sezono, v kateri so se naši člani udeležili najpomembnejših atletskih tekmovanj na državni ravni. Tekmovalna sezona je bila za nas izredno uspešna. Osvojili smo vrsto medalj v vseh kategorijah. Iz naših vrst prihaja tudi najhitrejši Slovenec v mladinski kategoriji, ki pa žal ni mogel nastopiti na mladinskem svetovnem prvenstvu, saj je prestavljeno na naslednje leto.

 

Namesto, da bi skupaj proslavili obletnico delovanja Atletske sekcije v Trebnjem, so nas razmere v državi prisilile, da treninge že tretji teden opravljamo na daljavo. Trenerji pripravljamo načrte za tri oziroma štiri treninge tedensko, tako ATLETSKA VADBA V TREBNJEM POTEKA TUDI MED KARANTENO, mladi atleti pa trenirajo individualno. Glede na odziv otrok, ti treninge pridno izvajajo, nemalokrat pa se jim pridružijo tudi starši. 

 

Vsi upamo, da se bo stanje s koronavirusno boleznijo umirilo in se bomo lahko končno ponovno srečali tudi v živo. Vse zainteresirane vabimo in obveščamo, da se v klub lahko včlanite preko celega leta. Za več informacij nam pišite na email: mitja.svet@gmail.com.

 

Ostanite zdravi!

Avtor prispevka in fotografij: Mitja Svet

Oglejte si tudi